dissabte, 26 de desembre del 2020

Cintes de pasta fresca a l'oriental



Cintes de pasta a l'oriental



Ingredients:


  • 250 gr. de pasta (cintes o tallarines)
  • 50 gr. de pèsols
  • 1/2 bròcoli
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 20 gambes pelades (poden ser congelades)
  • 1 ceba tendra
  • 200 gr de gírgoles o barreja de bolets
  • 2 - 3 pastanagues (segons mida)
  • 50 gr de fulles d'espinac baby (optatiu)
  • Oli
  • 2 cullerades de salsa de Soia
  • Gingebre ratllat

Preparació:


Bullir la pasta el temps que indica el fabricant, escórrer-la, amanir-la amb un raig d'oli i reservar.



Tallar el bròcoli a ramells molt petits, la part tendra dels espàrrecs a trossos esbiaixats de 4 cm aprox. i la ceba, els bolets i les pastanagues a juliana fina.




Posar un cassó amb aigua al foc i quan emprengui el bull, assaonar, agregar-hi els pèsols, els espàrrecs i mantenir en ebullició 2 minuts, afegir-hi el bròcoli i seguir 2 minuts més. Escórrer les verdures i passar-les a un recipient amb aigua i gel

.

Posar un fons d'oli en un wok o paella, donar un tomb a les gambes i reservar.



En el mateix recipient o en el wok confitar-hi la ceba uns minuts (fins que sigui transparent) afegir-hi els bolets i deixar que es beguin l'aigua de constitució



Incorporar-hi les pastanagues i donar unes remenades


Tot seguit el bròcoli, els pèsols i els espàrrecs escorreguts i les fulles d’espinacs; barrejar delicadament i coure uns minuts a foc mig.


Agregar-hi les gambes i la pasta, amanir-ho amb la salsa de soia i el gingebre ratllat a gust. Mesclar i mantenir a foc lent uns minuts més perquè es fusionin tots els gustos.


Servir tot seguit


                       

És un plat molt ràpid de fer gustós i lleuger. Es pot variar a gust i segons temporada el tipus de verdura, però cal tenir en compte de què les verdures han de ser tallades a làmines fines i poc fetes.

El gingebre és un ingredient que sovint s'utilitza a la cuina oriental en petites quantitats, per això la millor manera de conservar-lo, és pelar-lo, passar-lo dins d'un recipient adient i congelar-lo.

Per utilitzar-lo tan sols cal ratllar-lo directament congelat o bé tallar-ne un tros i després tallar-lo a bastonets

Es poden substituir les gambes per tires de pollastre o tiretes de calamar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada