Cintes de pasta a l'oriental
Ingredients:
- 250 gr. de pasta (cintes o tallarines)
- 50 gr. de pèsols
- 1/2 bròcoli
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 20 gambes pelades (poden ser congelades)
- 1 ceba tendra
- 200 gr de gírgoles o barreja de bolets
- 2 - 3 pastanagues (segons mida)
- 50 gr de fulles d'espinac baby (optatiu)
- Oli
- 2 cullerades de salsa de Soia
- Gingebre ratllat
Preparació:
Bullir la pasta el temps que indica el fabricant, escórrer-la, amanir-la amb un raig d'oli i reservar.
Tallar el bròcoli a ramells molt petits, la part tendra dels espàrrecs a trossos esbiaixats de 4 cm aprox. i la ceba, els bolets i les pastanagues a juliana fina.
Posar un cassó amb aigua al foc i quan emprengui el bull, assaonar, agregar-hi els pèsols, els espàrrecs i mantenir en ebullició 2 minuts, afegir-hi el bròcoli i seguir 2 minuts més. Escórrer les verdures i passar-les a un recipient amb aigua i gel
.
Posar un fons d'oli en un wok o paella, donar un tomb a les gambes i reservar.
En el mateix recipient o en el wok confitar-hi la ceba uns minuts (fins que sigui transparent) afegir-hi els bolets i deixar que es beguin l'aigua de constitució
Incorporar-hi les pastanagues i donar unes remenades
Tot seguit el bròcoli, els pèsols i els espàrrecs escorreguts i les fulles d’espinacs; barrejar delicadament i coure uns minuts a foc mig.
Agregar-hi les gambes i la pasta, amanir-ho amb la salsa de soia i el gingebre ratllat a gust. Mesclar i mantenir a foc lent uns minuts més perquè es fusionin tots els gustos.
Servir tot seguit
És un plat molt ràpid de fer gustós i lleuger. Es pot variar a gust i segons temporada el tipus de verdura, però cal tenir en compte de què les verdures han de ser tallades a làmines fines i poc fetes.
El gingebre és un ingredient que sovint s'utilitza a la cuina oriental en petites quantitats, per això la millor manera de conservar-lo, és pelar-lo, passar-lo dins d'un recipient adient i congelar-lo.
Per utilitzar-lo tan sols cal ratllar-lo directament congelat o bé tallar-ne un tros i després tallar-lo a bastonets
Es poden substituir les gambes per tires de pollastre o tiretes de calamar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada