dimarts, 11 de maig del 2021

Lasanya de pollastre i espinacs

 



Lasanya de pollastre i espinacs



Ingredients:


  • 4 plaques de pasta fresca de 12 x 24 cm. o plaques de pasta fresca Buittoni o 12 plaques de lasanya
  • 600 gr. de pit de pollastre sense ossos ni pell
  • 80 gr d’oli
  • 2 grans d’all
  • 250 gr de ceba
  • La part blanca de un porro
  • 250 gr de tomàquet triturat o ratllat
  • 2 cullerades de conyac
  • 1 cullerada de farina
  • 150 cc de llet
  • 250 gr. d’espinacs «baby» rentats (1-2 bosses petites)
  • Sal pebre i nou moscada
  • 100 gr. de formatge emmental ratllat

Salsa Beixamel:


  • 30 gr. d’oli d’oliva
  • 10 gr. de mantega
  • 60 gr de Maizena
  • Sal, pebre i nou moscada
  • 600 cc de llet

Elaboració:


Picar l’all, laminar el porro, tallar brunoise o laminar la ceba i ratllar o triturar el tomàquet


Tallar tires de 3-4 cm i a lo llarg el pit de pollastre i tot seguit tallar-lo a làmines molt fines.


Bullir les plaques de pasta: 2 minuts si és pasta fresca o si és comercialitzada seguir les indicacions del fabricant. Refrescar-les i estèndrel-les damunt d'un drap de cuina.


Posar una paella de fons ample al foc i sense cap tipus de greix, saltar a foc viu i en dues tandes el laminat de pollastre condimentat amb sal i pebre i quan canvii de color retirar i reservar.


Posar l’oli en la mateixa paella i a foc baix confitar l'all la ceba i el porro fins que tot plegat quedi melos, però sense color agregar-hi el tomàquet i mantenir al foc fins que evapori l'aigua de constitució , empolsinar amb la farina remenar i regar amb la llet.


Reincorporar-hi el pollastre, donar-hi unes remenades, regar amb el conyac i mantenir a foc mig tot remenant fins que quedi lligat pero cremós. Comprovar la condimentació i reservar.


Posar tots el ingredients de la beixamel en un cassó i sense deixar de remenar coure-la fins que prengui densitat.

Posar un fons d’oli a la mateixa paella del sofregit , agregar-hi les fulles d’espinacs, condimentar-les amb sal, pebre i nou moscada i a foc viu, donar-les-hi unes girades i reservar-les a la paella.

Incorporar una tercera part de la beixamel als espinacs, retornar-los al foc durant 3 o 4 minuts o fins que quedi un preparat cremós i espès afegir-hi una mica de formatge ratllat i reservar.


Muntatge:


Untar lleugerament una safata refractaria de forn i disposar-hi al damunt una placa de pasta, cobrir amb la meitat del preparat de pollastre i empolvorar amb formatge.


Una placa de pasta, el preparat d’espinacs, formatge ratllat.


Pasta, la resta de pollastre, formatge i pasta.


Rectificar la densitat a la resta de beixamel i abocar-la damunt de la lasanya, empolvorar amb formatge i enfornar-la a 180º durant 10 minuts i després canviar a la funció grill i seguir a 200º de temperatura fins que tingui bon color


Es un plat, econòmic, fàcil de fer i deliciós que agrada a grans i petits.

Consells:


La salsa beixamel es pot fer tranquil·lament a la TM. Posant tots els ingredients al vas i programant 8 minuts a temperatura 100º i a velocitat 4.

Per evitar que la beixamel faci pell, una vegada s’hagi retirat la part que va als espinacs, cobrir la superfície amb unes cullerades de llet, axis, quan s’ha de utilitzar de nou, tan sols donant-li unes remenades ens torna a quedar fina i amb la mateixa textura i densidad inicial.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada