Cocció dels espàrrecs blancs
- 1-2 manats d'espàrrecs blancs de bon gruix
- 2 litres d'aigua
- 1 ½ cullerades de sal
- 1 cullerada de sucre
- 20 gr de mantega
Preparació:
Rentar i eixugar els espàrrecs i amb un pela verdures i des de la punta de dalt cap avall, pelar molt bé la part més fibrosa que els cobreix perquè els espàrrecs blancs sempre necessiten ser pelats!
Eliminar la part més dura de la tija i igualar-los de mida.
Posar l'aigua en una cassola ampla, agregar-hi la sal, sucre i mantega i quan estigui en plena ebullició, introduir-hi els espàrrecs, tapar i coure suaument durant 5-6 minuts. Retirar i mantenir-los tapats fora del foc 15- 20 minuts més segons gruix.
Passat el temps indicat de repòs, passar-los delicadament a una safata de parets altes i cobrir-los amb l'aigua de la cocció.
La frescor del producte és imprescindible per dur a terme i amb èxit la cocció dels espàrrecs. A mesura que passen els dies de la seva recol·lecció s'endureixen i es tornen fibrosos.
Tan sols servits tebis amb un raig d'oli verge són deliciosos i també se solen acompanyar de salses diverses: Maionesa, romesco, vinagreta, tàrtara, holandesa, etc etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada