Pa de motlle Thermomix
Ingredients:
- 400 gr. de farina panificable i
- 50 gr. de farina de sègol o 50 gr. de farina florència o farina panificable
- 150 gr. d'aigua
- 150 gr. de llet
- 10 gr. de sucre
- 9 gr. de sal fina
- 100 gr. de massa mare molt activada
- 5 gr. de llevat fresc de forner esmicolat 1/2 cullerada d’aigua
- 10-15 gr. de mantega
Altres
1 motlle tipus cake de 37 x 11 aprox. engreixat amb mantega
Preparació
Passar les farines al vas i programar
Segons: 10 Temperatura: 0 Velocitat: 6
Tot seguit incorporar-hi els líquids a poc a poc a través del bocal durant:
Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat: 2
Tapar i deixar reposar en el vas durant 30 minuts (autòlisis)
Incorporar-hi el sucre, la sal i 1/2 cullerada d'aigua i programar:
Segons: 30 Temperatura: 0 Velocitat: espiga
Incorporar-hi la massa mare molt activa i programar:
Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat:espiga
Tapar amb el cubilet i deixar-la reposar dins del vas 10 minuts
Després del repòs, Incorporar el llevat esmicolat i 1/2 cullerada d’aigua i programar:
Minuts: 4 Temperatura: 0 Velocitat: espiga I DURANT EL PROCÉS, AFEGIR-HI LA MANTEGA A TROSSOS
Retirar-la del vas, treballar la massa uns moments damunt del marbre, arrodonir-la, tapar-la i deixar-la reposar 15 – 20 minuts.
Donar a la massa forma de barrot sense puntes i introduir-lo al motlle
Si es vol empolsinar amb sèsam, pintar lleugerament la superfície amb aigua i empolsinar amb llavors.
Tapar i deixar llevar en un lloc abrigat fins que la massa arribi quasi arran de motlle
La temperatura ideal perquè llevin les masses és entre 25-27º a l'estiu no hi ha cap problema, però a l'hivern, va molt bé introduir el motlle dins del forn fred i encendre la bombeta del forn o posar a dins un vas amb aigua calenta.
Preparació
- 100 gr. de llavors variades
- 200 gr. d'aigua
Passar les llavors en una paella i torrar-les a foc mitjà tot remenant-les sense deixar que es torrin en excés, afegir-hi l'aigua, donar-hi un tomb i abocar-les a un recipient perquè s'hidratin durant unes hores i es refredin.
Per incorporar-les a la massa:
Una vegada acabat el procés de pastar la massa, incorporar-hi les llavors ben escorregudes i programar
Segons: 30 Temperatura: 0 Velocitat: espiga
I seguir amb el procés tal com s'indica a la recepta
Si es vol posar llavors a la coberta del pa, pintar-lo amb aigua i empolvorar-lo amb llavors sense torrar, doncs durant la cocció ja es torraran.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada