Arròs al curri amb salsa marinera
(4 persones)
Ingredients:
- 250 gr d'arròs
- 1 escalunya tallada brunoise
- 1 culleradeta de curri (5-6 gr)
- Fumet de peix q/s o aigua
- 20 gr de mantega
Salsa marinera:
Elaboració:
Netejar els calamarsos, tallar les bosses a rodelles i les potes i aletes a tires. Escaldar 1 minut els tomàquets, refrescar-los, pelar-los i retirar les llavors. Picar l'all. Tallar en macedònia i per separat totes les verdures i reservar
- 200 gr de ceba tendra
- 1 gra d'all trinxat
- 100 gr de pebrot vermell pelat
- 100 gr de pebrot verd
- 75 gr de pebrot groc (optatiu)
- 600 gr tomàquets vermells
- Sal, pebre i sucre
- 500 gr de calamarsos
- 4 gambes
- Julivert trinxat
Netejar els calamarsos, tallar les bosses a rodelles i les potes i aletes a tires. Escaldar 1 minut els tomàquets, refrescar-los, pelar-los i retirar les llavors. Picar l'all. Tallar en macedònia i per separat totes les verdures i reservar
Per fer la salsa utilitzarem una paella o cassola de fons gruixut i començarem per donar un tomb als calamarsos fins que perdin l'aigua i reservar.
Afegir un fons d'oli a la paella i a foc mitjà coure les gambes i retirar-les
Tot seguit i en el mateix recipient, confitar la ceba a foc baix fins que sigui tova, agregar-hi l'all i quan desprengui l'aroma els pebrots, coure'ls uns 6 minuts o fins que perdin l'aigua de vegetació, agregar-hi el tomàquet, condimentar amb sal, pebre i sucre i seguir la cocció fins que perdin l'aigua.
Reincorporar-hi els calamarsos i 2 cullerades de fumet o d'aigua.
Cobrir amb paper de forn humitejat i tapar. Mantenir a foc lent durant 25 minuts, comprovar el punt de densitat i assaonament de la salsa, empolvorar amb el julivert, retirar i reservar.
Picar l'escalunya, mesurar l'arròs i també el fumet o aigua (2 mesures del volum de l'arròs) i reservar.
Posar una paella o cassola de fons gruixut amb oli al foc i confitar-hi l'escalunya fins que sigui transparent, afegir-hi el curri i tot seguit l'arròs donar-li unes girades i abocar-hi el fumet en ebullició, remenar, tapar i enfornar-lo a 200º de temperatura durant 18 minuts exactament.
Retirar del forn, afegir-hi la mantega i amb dues forquilles, aixecar-lo perquè l'arròs quedi ben solt.
Servir calent.
Es pot substituir el tipus de marisc segons gust: musclos oberts al vapor i sense clòfies, sípia, llagostins ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada