divendres, 25 de juny del 2021

Arròs al curri amb salsa marinera

 





Arròs al curri amb salsa marinera

(4 persones)


Ingredients:

  • 250 gr d'arròs
  • 1 escalunya tallada brunoise
  • 1 culleradeta de curri (5-6 gr)
  • Fumet de peix q/s o aigua
  • 20 gr de mantega


Salsa marinera:

  • 200 gr de ceba tendra
  • 1 gra d'all trinxat
  • 100 gr de pebrot vermell pelat
  • 100 gr de pebrot verd
  • 75 gr de pebrot groc (optatiu)
  • 600 gr tomàquets vermells
  • Sal, pebre i sucre
  • 500 gr de calamarsos
  • 4 gambes
  • Julivert trinxat

Elaboració:

Netejar els calamarsos, tallar les bosses a rodelles i les potes i aletes a tires. Escaldar 1 minut els tomàquets, refrescar-los, pelar-los i retirar les llavors. Picar l'all. Tallar en macedònia i per separat totes les verdures i reservar



Per fer la salsa utilitzarem una paella o cassola de fons gruixut i començarem per donar un tomb als calamarsos fins que perdin l'aigua i reservar.

 Afegir un fons d'oli a la paella i a foc mitjà coure les gambes i retirar-les


Tot seguit i en el mateix recipient, confitar la ceba a foc baix fins que sigui tova, agregar-hi l'all i quan desprengui l'aroma els pebrots, coure'ls uns 6 minuts o fins que perdin l'aigua de vegetació, agregar-hi el tomàquet, condimentar amb sal, pebre i sucre i seguir la cocció fins que perdin l'aigua.
Reincorporar-hi els calamarsos i 2 cullerades de fumet o d'aigua.




Cobrir amb paper de forn humitejat i tapar. Mantenir a foc lent durant 25 minuts, comprovar el punt de densitat i assaonament de la salsa, empolvorar amb el julivert, retirar i reservar.



Picar l'escalunya, mesurar l'arròs i també el fumet o aigua (2 mesures del volum de l'arròs) i reservar.
Posar una paella o cassola de fons gruixut amb oli al foc i confitar-hi l'escalunya fins que sigui transparent, afegir-hi el curri i tot seguit l'arròs donar-li unes girades i abocar-hi el fumet en ebullició, remenar, tapar i enfornar-lo a 200º de temperatura durant 18 minuts exactament.


Retirar del forn, afegir-hi la mantega i amb dues forquilles, aixecar-lo perquè l'arròs quedi ben solt.



Es pot servir en la mateixa paella o amb una safata. De totes maneres, formar un cercle amb l'arròs i al bell mig disposar-hi la salsa marinera i decorar amb les gambes.

Servir calent.




Es pot substituir el tipus de marisc segons gust: musclos oberts al vapor i sense clòfies, sípia, llagostins ...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada