dijous, 1 de juliol del 2021

Pollastrons al forn amb patates al forn

 


Pollastrons al forn amb patates rostides i

tomàquets cirerols

 

 

Ingredients:

  • 2 pollastrons sencers
  • Oli, sal i pebre
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de conyac
  • 2 cullerades de moscatell
  • Unes branquetes de romaní
  • 800 – 1000 gr de patates noves de guarnició
  • Tomàquets cirerols

Amaniment:

  • 1 culleradeta d’all deshidratat en pols
  • 1 culleradeta d’orenga
  • 1 culleradeta de flor de farigola
  • 1 culleradeta de romaní
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Sal i pebre
  • 6 cullerades d’oli

Elaboració:

Escalfar el forn a 160º.

Obrir els pollastrons per l'esquena, retirar la carcanada, polir-los, rentar-los i salpebrar-los.

 

Posar unes cullerades d'oli en una cassola de fons gruixut i donar un xic de color als pollastrons, regar-los amb el suc de llimona i distribuir-hi una branqueta de romaní damunt de cada un d'ells. Introduir-los al forn calent durant 30 minuts.
Girar-los, abocar-hi els licors i retornar-los al forn uns 15 minuts més (i si cal afegir-hi miquetes d'aigua durant la cocció per evitar que quedin secs) Retirar i reservar.



Mentrestant, rentar molt bé les patates i segons la mida, deixar-les senceres o tallar-les per la meitat o a grills. Passar-les a una cassola, cobrir-les d'aigua freda i una mica de sal i coure-les durant 3 minuts a partir de l'inici de l'ebullició. Escórrer-les i passar-les a una safata de forn ampla.



Reunir en un bol tots els ingredients de l'amaniment, barrejar, afegir-hi les patates i remenar-les perquè quedin ben impregnades.

Fornejar-les a 200º de temperatura durant uns 30 minuts o fins que tinguin bon color. (remenant-les de tant en tant per evitar que s'enganxin) incorporar-hi els tomàquets cirerols sencers i seguir la cocció uns 10 minuts més





Disposar les patates, tomàquets i els pollastrons  partits per la meitat en una safata de servir, regar tot plegat amb la substància del rostit i servir-ho calent.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada