Pollastrons al forn amb patates rostides i
tomàquets cirerols
Ingredients:
- 2 pollastrons sencers
- Oli, sal i pebre
- 2 cullerades de suc de llimona
- 2 cullerades de conyac
- 2 cullerades de moscatell
- Unes branquetes de romaní
- 800 – 1000 gr de patates noves de guarnició
- Tomàquets cirerols
Amaniment:
- 1 culleradeta d’all deshidratat en pols
- 1 culleradeta d’orenga
- 1 culleradeta de flor de farigola
- 1 culleradeta de romaní
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
- Sal i pebre
- 6 cullerades d’oli
Elaboració:
Obrir els pollastrons per l'esquena, retirar la carcanada, polir-los, rentar-los i salpebrar-los.
Posar unes cullerades d'oli en una cassola de fons gruixut i donar un xic de color als pollastrons, regar-los amb el suc de llimona i distribuir-hi una branqueta de romaní damunt de cada un d'ells. Introduir-los al forn calent durant 30 minuts.
Girar-los, abocar-hi els licors i retornar-los al forn uns 15 minuts més (i si cal afegir-hi miquetes d'aigua durant la cocció per evitar que quedin secs) Retirar i reservar.
Mentrestant, rentar molt bé les patates i segons la mida, deixar-les senceres o tallar-les per la meitat o a grills. Passar-les a una cassola, cobrir-les d'aigua freda i una mica de sal i coure-les durant 3 minuts a partir de l'inici de l'ebullició. Escórrer-les i passar-les a una safata de forn ampla.
Fornejar-les a 200º de temperatura durant uns 30 minuts o fins que tinguin bon color. (remenant-les de tant en tant per evitar que s'enganxin) incorporar-hi els tomàquets cirerols sencers i seguir la cocció uns 10 minuts més
Disposar les patates, tomàquets i els pollastrons partits per la meitat en una safata de servir, regar tot plegat amb la substància del rostit i servir-ho calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada