dijous, 10 de juny del 2021

Carquinyolis

 







Carquinyolis


Ingredients:


  • 250 gr de harina de tot us  (fluixa)
  • 1 culleradeta  de llevat en pols  (tipus Royal)
  • 150 gr de sucre
  • 1 culleradeta de bicarbonat  dissolt amb 2 cullerades d'aigua
  • 1 ou gros
  • Un polsim  de sal
  • Un polset  de canyella en pols 
  • Vainilla
  • Ratlladura de limona
  • 150 gr de ametlles crues amb pell 


Elaboració:


Rentar les ametlles i reservar

Reunir en un bol el sucre, l'ou (reservant-ne una mica per pintar), la sal, les aromes i el bicarbonat dissolt amb l'aigua i mesclar-ho amb una espàtula o amb una forquilla fins que quedi una crema fina.
Tamisar la farina i el llevat, passar-la damunt del taulell, formar un volcà i abocar-hi just al mig la preparació anterior i amb una llengua o amb les mans anar incorporant la farina poc a poc fins que gairebé quedi integrada.  

En aquest punt afegir-hi les ametlles i continuar treballant suaument fins que aquestes quedin ben repartides a la massa.


Empolvorar el taulell amb farina i formar un cilindre amb la massa, dividir-la en 4 parts iguals i donar a cada una forma de barreta sense puntes d'uns 20-25 cm de llarg.

Passar-les a una llauna de forn  folrada amb paper de fornejar, aplanar-les i pintar-les amb l'ou reservat. 

 

És important tenir en compte els següents punts:  La massa s'ha de treballar poc just fins que tots els ingredients quedin ben integrats i sense restes de farina. També s'ha de comprovar que la textura no sigui ni massa dura ni excessivament tova i enganxosa i per això la podem rectificar amb una mica més de farina o aigua si cal per tal de que el resultat final sigui el d'una massa manejable.

Entrar-los  al forn a 180º uns 30 minuts

Un cop fora del forn i en calent, s'han de tallar a llesques esbiaixades de 1 cm, retornar-les a la safata amb la part plana cara amunt i a la mateixa temperatura fornejar-los 5 minuts, girar-los i 3 minuts més





Quan siguin freds, passar-los a un recipient o caixa hermètica.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada