dimecres, 8 de setembre del 2021

Enrotllats de pasta fresca, verdures i gambes



 

Pasta fresca enrotllada amb verdures i gambes


Ingredients:

  • 1 paquet de pasta fresca (cintes o tagliatelle de un o dos colors)
  • 250 gr de cebes
  • 75 gr de pebrot verd
  • 200 gr de carbassó
  • 1 cullerada de salsa de soia

  • 3 tomàquets vermells (de pera)
  • 2 grans d'all laminats
  • Sal i sucre
  • Un raget d'oli

  • 12-16 cues de gambes pelades
  • Oli, sal i pebre

  • 1 cullerada de pinyons torrats
  • 6-8 fulles d'alfàbrega laminades fines
  • 4-5 cullerades d'oli

  • Flocs de formatge de Parma
  • Fulles d'alfàbrega

Preparació:


Blanquejar els tomàquets, retirar-ne la pell, llavors i suc i tallar-los a tires. Disposar-los en una safata de forn, amanir-los amb els alls, sal, sucre i un raig d'oli i entrar-los al forn a 120º de temperatura fins que quedin confitats, retirar-los i reservar-los.





Tallar brunoise i per separat les cebes, pebrot i carbassó



Posar una mica d'oli en una paella o wok i primer de tot sofregir tot remenant sovint, la ceba fins que sigui transparent, afegir-hi el pebrot seguir durant uns minuts més i a continuació agregar-hi el carbassó, condimentar i a foc viu i en moviment seguir fins que aquest sigui cuit però grenyal , regar amb la salsa de soia i donar-li  unes girades.



Dividir-ho en 4 parts iguals i reservar.


Amanir amb sal i pebre les cues de gambes, passar-les a una paella amb un xic d'oli i a foc mitjà saltar-les fins que just canviïn de color, retirar i reservar.




Bullir la pasta en aigua abundant assaonada, escórrer-la i refrescar-la. Dividir-la en 4 parts iguals (aprox.125 gr c/u) i passar cada part de pasta estirada al llarg damunt d'un drap de cuina



Passar cada part de pasta damunt d'un paper film, col·locar una part del sofregit i gambes en una de les puntes i amb l'ajut del paper film, embolcallar sobre si mateix formant un rotlle. Reservar embolicat i repetir el procés.


Amalgamar part dels pinyons trossejats rústicament, l'alfàbrega, oli, pebre i sal, mesclar bé i reservar.





Per servir, es pot emplatar en una safata o bé individualment.

Posar un fil de l'oli de confitar els tomàquets al fons de la safata o plat i els enrotllats distribuir-hi al damunt les tires de tomàquet confitat. Tapar i escalfar al forn a baixa temperatura fins que sigui calent, amanir amb l'oli de pinyons i alfàbrega i decorar amb flocs de formatge i unes fulles d'alfàbrega.

Servir tot seguit.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada