dimarts, 28 de setembre del 2021

lasanya de bolets






Lasanya de bolets


(6 - 8 persones)


Ingredients:


4 plaques de pasta fresca de 23 x 13 aprox. o 12 plaques de pasta de lasanya seca
2 alls
200 gr de ceba tendra
150 gr de la part blanca d'un porro
75 gr de bacó fumat tallat fi
500 gr de bolets laminats (barreja de bolets)
2 cullerades de conyac
Julivert trinxat


200 cc de llet
1 cullerada de fècula (Maizena)
1 culleradeta de bolets en pols (optatiu)
Sal, pebre i nou moscada


Beixamel:

40 gr de mantega
35 gr de farina
500 cc de llet
6 ametlles torrades picades
Sal, pebre i nou moscada

Formatge de Parma o Emmental ratllat q/s




Elaboració:

Picar els alls. Tallar la ceba i el porro brunoise. Tallar a tiretes molt fines el bacó. Laminar els bolets.



 Barrejar en fred la llet, la fècula la pols de bolets sal, pebre i nou moscada i reservar.
Posar unes cullerades d'oli a una cassola de fons gruixut o paella ampla i ofegar-hi els alls fins que desprenguin l'aroma, afegir-hi la ceba i el porro i confitar a foc suau, incorporar el bacó, donar-li unes voltes i tot seguit afegir-hi els bolets. En aquest punt apujar la intensitat del foc i sense deixar de remenar deixar que els bolets, es beguin l'aigua de constitució, regar-ho amb el conyac i una vegada evaporat, assaonar, abocar-hi el preparat de la llet i el julivert i seguir remenant a foc suau fins a obtenir una preparació densa però cremosa. Comprovar l'assaonament, retirar i reservar.







Bullir la pasta amb aigua abundant assaonada uns 2-3 minuts o el temps que indiqui el fabricant per la pasta seca, escórrer-la, refrescar-la i reservar-la damunt d'un drap de cuina.



Fer un ros amb la mantega i la farina, abocar-hi la llet, assaonar i sense deixar de remenar mantenir-la al foc fins a obtenir una salsa beixamel de densitat mitjana, retirar i afegir-hi les ametlles torrades.  
(Amb els mateixos ingredients, es pot fer la salsa beixamel a la TM seguin les indicacions pertinents que s'indica).

Muntatge:

Disposar una placa de pasta (o 3 plaques) a una safata de forn engreixada i cobrir amb una tercera part del preparat de bolets. Repetir el procés dues vegades més acabant amb pasta.




Abocar-hi la beixamel per sobre, empolvorar amb el formatge ratllat i uns flocs de mantega.



Enfornar a 180º fins que sigui ben calenta i la superfície daurada.





Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada