Pastís de bolets amb salsa de carbassa
Ingredients:
- 3 cullerades d'oli i 30 gr de mantega
- 500 gr de bolets (si pot ser barreja)
- 125 de cebes tendres
- 1 gra d'all
- Julivert
- Sal i pebre
- 4 ous
- 150 gr de nata líquida
- 1 culleradeta rasa de farina d'arròs
- Sal, pebre i nou moscada
Salsa de carbassa
Ingredients:
- 2 cullerades d'oli
- 1 escalunya picada
- 2 grans d'all laminats
- 200 gr de carbassa tallada a daus
- 250 cc de brou vegetal o aigua (aproximadament)
- Sal i pebre
- 25 gr de mantega
- Nou moscada
- Unes gotes de Tabasco (optatiu)
Preparació:
Picar la ceba, l'all i julivert i trossejar els bolets.
Posar l'oli i la mantega en una paella ampla i confitar-hi la ceba fins que sigui tova, afegir-hi els bolets i mantenir-los a foc viu fins que just s'hagin begut l'aigua de constitució, agregar-hi l'all i julivert, condimentar, donar unes girades a tot plegat i reservar.
Batre els ous en un bol, afegir-hi la nata calenta, la farina d'arròs, sal, pebre, nou moscada i els bolets.
Engreixar un motlle tipus cake amb mantega i paper al fons i abocar-hi la preparació anterior.
Escalfar el forn a 170°. Introduir-hi una safata amb aigua calenta més grossa que la mida del motlle per fer la cocció al bany maria i enfornar-lo durant 35-40 minuts o fins que sigui ben quallat.
Una vegada perdi l'excés d'escalfor, triturar, afegir-hi la mantega, unes gotes de Tabasco, la nou moscada i emulsionar. Comprovar l'assaonament i reservar.
Si no us agrada la carbassa, es pot substituir per moniato o fins i tot amb patata, però queda més vistós i de temporada si a la salsa li donem el color que ens recorda que ja ens ha arribat la tardor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada