dimecres, 29 de setembre del 2021

Pastís de bolets

 



Pastís de bolets amb salsa de carbassa


Ingredients:


  • 3 cullerades d'oli i 30 gr de mantega
  • 500 gr de bolets (si pot ser barreja)
  • 125 de cebes tendres
  • 1 gra d'all
  • Julivert
  • Sal i pebre
  • 4 ous
  • 150 gr de nata líquida
  • 1 culleradeta rasa de farina d'arròs
  • Sal, pebre i nou moscada

Salsa de carbassa

Ingredients:

  • 2 cullerades d'oli
  • 1 escalunya picada
  • 2 grans d'all laminats
  • 200 gr de carbassa tallada a daus
  • 250 cc de brou vegetal o aigua (aproximadament)
  • Sal i pebre
  • 25 gr de mantega
  • Nou moscada
  • Unes gotes de Tabasco (optatiu)


Preparació:

Picar la ceba, l'all i julivert i trossejar els bolets.




Posar l'oli i la mantega en una paella ampla i confitar-hi la ceba fins que sigui tova, afegir-hi els bolets i mantenir-los a foc viu fins que just s'hagin begut l'aigua de constitució, agregar-hi l'all i julivert, condimentar, donar unes girades a tot plegat i reservar.




Batre els ous en un bol, afegir-hi la nata calenta, la farina d'arròs, sal, pebre, nou moscada i els bolets.
Engreixar un motlle tipus cake amb mantega i paper al fons i abocar-hi la preparació anterior.





Escalfar el forn a 170°. Introduir-hi una safata amb aigua calenta més grossa que la mida del motlle per fer la cocció al bany maria i enfornar-lo durant 35-40 minuts o fins que sigui ben quallat.




Retirar del forn, deixar-lo refredar i desemmotllar sobre una safata de servir.





Per fer la salsa, posar l'oli en un cassó i confitar-hi l'escalunya, afegir-hi els alls i després la carbassa, donar-li unes voltes i tot seguit abocar-hi el brou o aigua, condimentar, tapar i deixar-ho coure lentament 15-20 minuts.





Una vegada perdi l'excés d'escalfor, triturar, afegir-hi la mantega, unes gotes de Tabasco, la nou moscada i emulsionar. Comprovar l'assaonament i reservar.




Per servir a taula es pot posar un fons de salsa calenta en una safata de servir, al damunt el pastís de bolets tebi  partionat a talls i la resta de salsa calenta a part.






Si no us agrada la carbassa, es pot substituir per moniato o fins i tot amb patata, però queda més vistós i de temporada si a la salsa li donem el color que ens recorda que ja ens ha arribat la tardor.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada