dilluns, 4 d’octubre del 2021

Tarta "Tatin" de poma molt senzilla de fer

 




"Tarta Tatin" de poma molt senzilla de fer


Ingredients:

  • 3 -4 pomes, reinetes o golden (600 gr aproximadament)
  • 30 g de mantega
  • 80 gr de sucre
  • Un polset de canyella en pols
  • 1 paquet de pasta de full rodó (pot ser comercialitzada)
  • Sucre per caramel·litzar (optatiu)
Preparació:

Engreixar un motlle de 22 cm amb la meitat de la mantega i empolsinar el fons amb 40 gr de sucre.




Pelar les pomes i tallar-les a rodanxes de la mida que es visualitza a la foto




Entapissar el fons del motlle amb làmines de poma, empolvorar amb canyella i la meitat del sucre, una capa més de poma, la resta de sucre i la mantega fosa. Reservar a la nevera.




Acomodar folgadament la pasta de full sobre la preparació anterior, punxar-la, pintar la superfície amb ou batut. (optativament, si us han sobrat retalls de pasta, unir-los estirar de nou i retallar figures adients al pastís. Pintar-les amb ou i reservar a la nevera.




Enfornar-la a 200º de temperatura durant 30 minuts aproximadament o fins que tingui molt bon color.




Retirar del forn, deixar-la reposar 5 o 6 minuts i després abocar-la a una safata de servir, o si se li vol donar una mica de color a les pomes, passar-la a una llauna de forn amb paper al fons, empolsinar-la amb sucre i gratinar-la a 220º de temperatura fins que les pomes quedin lleugerament caramel·litzades, o bé caramel·litzar-les amb el bufador. Decorar amb les figures de full i servir-la tèbia.





Es pot acompanyar amb nata semimuntada, amb crema Freîche, amb crema anglesa molt freda o bé amb un gelat de iogurt, o vainilla.

És un pastís deliciós i molt fàcil de fer

Com podeu veure, es pot fer amb qualsevol motlle que sigui apte per anar al forn i de la mida indicada. Jo he fet servir una paella d'acer inoxidable i m'ha anat molt bé.

Si la pasta queda ben cruixent, jo la prefereixo tal com queda, sense caramel·litzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada