dimarts, 23 de novembre del 2021

Massa de pizza Coques molt fines de verdures


 




Massa de pizza


Coques fines de verdures 



Ingredients:


  • 250 gr de farina panificable
  • 250 gr de farina de força
  • 300 - 350 gr d'aigua
  • 10 gr de llevat
  • 1 culleradeta de melassa o sucre o mel
  • 10 gr de sal
  • 2 cullerades d'oli
  • Semolina o farina

Preparació:

Posar 250 gr d'aigua, el llevat la melassa o mel en un recipient i mesclar fins a dissoldre el llevat. Deixar reposar 10 minuts.



Passar la farina en el vas de la Thermomix , afegir-hi el preparat anterior i una mica més de l'aigua reservada i

Programar:

Segons: 15 Temperatura: 0 Velocitat 4

Comprovar la textura de la massa, afegir-hi més aigua si cal i

Programar:

Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat: espiga

Afegir-hi la sal i una cullerada d'aigua i

Programar:

Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat: espiga

Afegir-hi l'oli i

Programar:

Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat: espiga

Comprovar la textura final de la massa que ha de quedar bastant hidratada (rectificar-la amb un xic més d'aigua si cal) i

Programar:

Minuts: 2 Temperatura: 0 Velocitat: espiga


Abocar-la damunt del taulell, pastar-la uns moments, formar una bola, passar-la a un bol untat amb oli i tapar-la.


Deixar-la llevar a temperatura ambient unes 3 – 4 hores o tota la nit a la nevera.

Desgasificar la massa i dividir-la en 4 o 5 peces iguals (uns 170 gr c/u), formar de cada peça una bola o barreta sense puntes



 Deixar-les llevar de nou cobertes amb paper film untat amb oli o bé si es volen guardar per congelar una vegada dividides, embolicar-les amb paper film untat amb oli deixar-les reposar 20 minuts i congelar-les.

Tant si s’utilitzen congelades o no abans d’estirar-les s’han de deixar que la pasta estigui ben relaxada, i si quan s’estira s’encongeix, esperar uns minuts més i estirar-la de nou.

Untar lleugerament la massa amb oli i estirar-la amb les mans o amb el corró tan prima com ens agradi i sempre damunt del paper film untat.


Empolvorar amb semolina i amb l'ajut  del paper film abocar-la damunt de paper de forn. Retirar el film, empolvorar amb una mica de semolina i farcir-la d'allò que més ens agradi. Escalivada, verdures, formatge, bolets, etc ...











Aquest massa resulta ideal per fer coques o pizzes molt primes, però si es vol es poden fer més gruixudes.


Coca de verdures
  • 170 gr de massa
  • 1 ceba tendra
  • 1 o 2 tomàquets vermells
  • 1 carbassó petit
  • Llavors de comí o orenga (optatiu)
  • Sal i oli


Laminar la ceba i tallar a rodanxes primes el tomàquet i el carbassó i reservar per separat.
Passar la ceba en un atuell adient al microones, tapar i coure-la 3 minuts a màxima potència, retirar, escórrer-la i reservar.
Fer el mateix amb el carbassó però coure'l tan sols 2 minuts, escórrer-lo i reservar.
Una vegada estirada la massa empolvorar-la amb semolina i disposar les verdures arrenglerades tal com es visualitza la foto, empolvorar amb el comí o l'orenga, condimentar i amanir amb un fil d'oli.
Enfornar a 230º uns 15 minuts o fins que la base de la coca sigui cruixent.






Coca d'escalivada

Laminar una ceba tendra i coure-la igual que a la recepta anterior, tallar a tires l'escalivada de pebrot i albergínia.
Una vegada estirada la massa, disposar les verdures tal com es visualitza a la foto, condimentar i amanir amb un fil d'oli
Enfornar a 230º durant 15 minuts o fins que la base de la coca sigui ben cruixent.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada