Massa de pizza
Coques fines de verdures
Ingredients:
- 250 gr de farina panificable
- 250 gr de farina de força
- 300 - 350 gr d'aigua
- 10 gr de llevat
- 1 culleradeta de melassa o sucre o mel
- 10 gr de sal
- 2 cullerades d'oli
- Semolina o farina
Preparació:
Posar 250 gr d'aigua, el llevat la melassa o mel en un recipient i mesclar fins a dissoldre el llevat. Deixar reposar 10 minuts.
Passar la farina en el vas de la Thermomix , afegir-hi el preparat anterior i una mica més de l'aigua reservada i
Programar:
Segons: 15 Temperatura: 0 Velocitat 4
Comprovar la textura de la massa, afegir-hi més aigua si cal i
Programar:
Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat: espiga
Afegir-hi la sal i una cullerada d'aigua i
Programar:
Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat: espiga
Afegir-hi l'oli i
Programar:
Minuts: 1 Temperatura: 0 Velocitat: espiga
Comprovar la textura final de la massa que ha de quedar bastant hidratada (rectificar-la amb un xic més d'aigua si cal) i
Programar:
Minuts: 2 Temperatura: 0 Velocitat: espiga
Abocar-la damunt del taulell, pastar-la uns moments, formar una bola, passar-la a un bol untat amb oli i tapar-la.
Deixar-la llevar a temperatura ambient unes 3 – 4 hores o tota la nit a la nevera.
Desgasificar la massa i dividir-la en 4 o 5 peces iguals (uns 170 gr c/u), formar de cada peça una bola o barreta sense puntes
Deixar-les llevar de nou cobertes amb paper film untat amb oli o bé si es volen guardar per congelar una vegada dividides, embolicar-les amb paper film untat amb oli deixar-les reposar 20 minuts i congelar-les.
Tant si s’utilitzen congelades o no abans d’estirar-les s’han de deixar que la pasta estigui ben relaxada, i si quan s’estira s’encongeix, esperar uns minuts més i estirar-la de nou.
Untar lleugerament la massa amb oli i estirar-la amb les mans o amb el corró tan prima com ens agradi i sempre damunt del paper film untat.
Empolvorar amb semolina i amb l'ajut del paper film abocar-la damunt de paper de forn. Retirar el film, empolvorar amb una mica de semolina i farcir-la d'allò que més ens agradi. Escalivada, verdures, formatge, bolets, etc ...
Aquest massa resulta ideal per fer coques o pizzes molt primes, però si es vol es poden fer més gruixudes.
Coca de verdures
- 170 gr de massa
- 1 ceba tendra
- 1 o 2 tomàquets vermells
- 1 carbassó petit
- Llavors de comí o orenga (optatiu)
- Sal i oli
Passar la ceba en un atuell adient al microones, tapar i coure-la 3 minuts a màxima potència, retirar, escórrer-la i reservar.
Fer el mateix amb el carbassó però coure'l tan sols 2 minuts, escórrer-lo i reservar.
Una vegada estirada la massa empolvorar-la amb semolina i disposar les verdures arrenglerades tal com es visualitza la foto, empolvorar amb el comí o l'orenga, condimentar i amanir amb un fil d'oli.
Enfornar a 230º uns 15 minuts o fins que la base de la coca sigui cruixent.
Coca d'escalivada
Laminar una ceba tendra i coure-la igual que a la recepta anterior, tallar a tires l'escalivada de pebrot i albergínia.
Una vegada estirada la massa, disposar les verdures tal com es visualitza a la foto, condimentar i amanir amb un fil d'oli
Enfornar a 230º durant 15 minuts o fins que la base de la coca sigui ben cruixent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada