dimarts, 14 de desembre del 2021

Pastís de bacallà

 


Pastís de bacallà

Ingredients:


  • 400 gr de bacallà dessalat
  • 1 carbassó tendre
  • 2 tomàquets vermells i forts
  • 250 gr de ceba
  • 4 ous
  • 125 cc de nata lleugera
  • 1 culleradeta rasa de farina d'arròs
  • Sal, pebre i nou moscada

Salsa:

  • 1 ceba tendra laminada
  • 2 nyores hidratades
  • 2 tomàquets vermells a trossos
  • El suc recuperat + aigua fins a completar els 250-300 cc.
  • Sal, pebre i nou moscada
  • Un polset de sucre

Pastís de bacallà:

Preparació:


Tallar a daus el bacallà sense pell ni espines, escorrem molt bé i reservem.




Tallar la ceba i el carbassó a daus de 2 cm aprox. Blanquejar els tomàquets, passar-los amb aigua i gel, retirar la pell i llavors i tallar-los igualment a daus.



Saltar a foc mitjà la ceba durant 10 minuts, agregar-hi el carbassó i seguir la cocció 5 minuts, tot seguit, afegir-hi el tomàquet i continuar durant 5 minuts més, incorporar el bacallà donar-li unes girades durant un parell de minuts i sense deixar de remenar.



Abocar-ho sobre una escorredora i reservar el suc que deixi anar.


Batre en un bol, els ous la crema de llet, la farina d'arròs i condiments, agregar-hi el preparat anterior escorregut i mesclar.




Engreixar un motlle amb paper al fons, abocar-hi el preparat i entrar-lo al forn al bany maria a 160º. Als 35 – 40 minuts verificar el punt de cocció amb una broqueta i retirar-lo o seguir la cocció durant uns minuts més.
Retirar i desemmotllar-lo una vegada sigui fred.




Salsa:

Confitar la ceba fins que sigui tova, incorporar-hi la polpa de les nyores, donar-hi unes girades i tot seguit, afegir-hi els tomàquets, sal i sucre i mantenir al foc tot remenant de tant en tant fins que es beguin l'aigua de constitució, incorporar-hi el suc reservat + aigua fins a arribar a 250-300 cc , tapar i a foc lent coure durant 25 minuts. Triturar, colar i rectificar si cal la densitat de la salsa amb una mica d'aigua o bé amb Maizena exprés. Comprovar el punt d'assaonament i reservar.

Posar al fons d'una safata de servir una fina capa de salsa calenta, damunt, els talls de pastís a gust i la salsa ben calenta a part.






Si no ens agrada el bacallà, podem substituir-lo per lluç, seguin exactament el procés indicat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada