dilluns, 20 de desembre del 2021

Pastís carrot cheescake de Mascarpone

 



Pastís carrot cheescake de Mascarpone


Ingredients pel bescuit:


  • 3 ous
  • Un polset de sal
  • 100 gr de sucre roig
  • 150 gr de pastanaga ratllada o picada a la TM (6 segons a velocitat 6)
  • Ratlladura d'una taronja
  • Vainilla
  • 100 cc d'oli de gira-sol
  • 175 gr de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • Un polset de nou moscada ratllada
  • 40 gr de nous trossejades
  • 20 gr de panses sultanes



Ingredients per la crema de formatge:

  • 2 ous a temperatura ambient
  • 100 gr de sucre
  • 1 terrina de formatge Mascarpone (250 gr) a temperatura ambient
  • Vainilla




1 motlle desemmotllable de 24 cm x 24 o un motlle rodó de parets altes de 16-17 cm.
Paper de forn.



Preparació:

Escalfar el forn a 160º amb ventilador.
Posar el paper de forn a la base del motlle i folrar igualment els laterals amb una tira de paper una mica més alta que l'alçada del motlle. Reservar.
Barrejar la pastanaga ratllada amb la ratlladura de taronja i la vainilla.


Passar els ous al vas de la batedora o a un bol i esponjar-los uns moments, incorporar-hi el sucre i seguir treballant fins que arribi a punt de relleu fluix, agregar-hi manualment i delicadament la pastanaga preparada, seguidament, l'oli i després en 2 o 3 vegades la farina amb els impulsors i aromes i finalment les nous a trossets.



Abocar al motlle preparat empolvorar amb les panses i reservar



Tot seguit, treballar uns moments els ous i el sucre, afegir-hi a cullerades el formatge i continuar treballant fins que quedi una crema densa, fina i sense grumolls.

Abocar-la delicadament a cullerades damunt del bescuit preparat, allisar i enfornar-lo durant 35-40 minuts, comprovar amb una broqueta si està cuit el centre del pastís i si surt seca, apagar el forn i deixar-lo dins uns 30 minuts.



Desemmotllar-lo i servir-lo a temperatura ambient.


Un pastís d'hivern amb dues textures ben diferents, l'aromàtic sabor del carrot cake i la suavitat i cremositat del cheescake fa que aquesta unió resulti impressionant.

Especialment, aquest pastís m'agrada fer-lo amb el motlle quadrat i servir-lo tallat a petites peces quadrades sistema brownies per prendre el cafè.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada