Pastís carrot cheescake de Mascarpone
Ingredients pel bescuit:
- 3 ous
- Un polset de sal
- 100 gr de sucre roig
- 150 gr de pastanaga ratllada o picada a la TM (6 segons a velocitat 6)
- Ratlladura d'una taronja
- Vainilla
- 100 cc d'oli de gira-sol
- 175 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta de bicarbonat
- Un polset de nou moscada ratllada
- 40 gr de nous trossejades
- 20 gr de panses sultanes
- 2 ous a temperatura ambient
- 100 gr de sucre
- 1 terrina de formatge Mascarpone (250 gr) a temperatura ambient
- Vainilla
1 motlle desemmotllable de 24 cm x 24 o un motlle rodó de parets altes de 16-17 cm.
Paper de forn.
Preparació:
Escalfar el forn a 160º amb ventilador.
Posar el paper de forn a la base del motlle i folrar igualment els laterals amb una tira de paper una mica més alta que l'alçada del motlle. Reservar.
Barrejar la pastanaga ratllada amb la ratlladura de taronja i la vainilla.
Passar els ous al vas de la batedora o a un bol i esponjar-los uns moments, incorporar-hi el sucre i seguir treballant fins que arribi a punt de relleu fluix, agregar-hi manualment i delicadament la pastanaga preparada, seguidament, l'oli i després en 2 o 3 vegades la farina amb els impulsors i aromes i finalment les nous a trossets.
Abocar al motlle preparat empolvorar amb les panses i reservar
Tot seguit, treballar uns moments els ous i el sucre, afegir-hi a cullerades el formatge i continuar treballant fins que quedi una crema densa, fina i sense grumolls.
Abocar-la delicadament a cullerades damunt del bescuit preparat, allisar i enfornar-lo durant 35-40 minuts, comprovar amb una broqueta si està cuit el centre del pastís i si surt seca, apagar el forn i deixar-lo dins uns 30 minuts.
Abocar-la delicadament a cullerades damunt del bescuit preparat, allisar i enfornar-lo durant 35-40 minuts, comprovar amb una broqueta si està cuit el centre del pastís i si surt seca, apagar el forn i deixar-lo dins uns 30 minuts.
Desemmotllar-lo i servir-lo a temperatura ambient.
Un pastís d'hivern amb dues textures ben diferents, l'aromàtic sabor del carrot cake i la suavitat i cremositat del cheescake fa que aquesta unió resulti impressionant.
Especialment, aquest pastís m'agrada fer-lo amb el motlle quadrat i servir-lo tallat a petites peces quadrades sistema brownies per prendre el cafè.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada