Melmelada de taronja
Si us agrada la melmelada de taronja, aquesta és una de les meves preferides, ara estem en el millor moment per gaudir de bones taronges, així és que, aprofitem per fer aquesta exquisida melmelada per proveir el rebost i també confeccionar unes rodanxes de taronja confitades multirecursos
Ingredients:
- La pell de 3 taronges (sense la part blanca)
- 1.500 Kg de taronges tallades a sang (pes net)
- El suc d'una llimona
- 125 cc d'aigua o suc de taronja
- Sucre q/s
Elaboració:
Rentar molt bé les taronges, tallar les pells sense la part blanca a juliana fina i reservar. Pelar la resta a sang i tallar-les en quatre trossos fins a arribar al pes indicat. Passar els trossos i el suc que hagin deixat anar al TM o robot de cuina i programar 12-14 segons a velocitat 4.
Mentrestant posar el sucre a una safata i passar-lo al forn a 100º de temperatura uns 20 o 25 minuts (optatiu)
Reunir en una cassola de fons gruixut i ampla, el triturat de taronja, les pells tallades, el suc de llimona i l'aigua o suc de taronja i passar-la al foc durant 20- 22 minuts a foc mitjà remenant de tant en tant.
Pesar el resultat i a continuació calcular el 60 % del seu pes del sucre calent. Retornar tot plegat a la cassola i coure a foc mitjà remenant sovint fins que tingui la consistència de melmelada (uns 15 -20 minuts aproximadament) o fins que el termòmetre arribi a 104º.
Si es vol fer conserva, rentar molt bé els pots i tapes i estilitzar-los durant 15 minuts en aigua en ebullició, retirar-los, eixugar-los molt bé i en el moment en què la melmelada estigui al punt, omplir pots deixant mig dit fins a arribar a dalt, netejar molt bé el bocal si cal, tapar, girar-los (la tapa cara avall) i deixar-los refredar del tot. O esterilitzar-los 20 minuts.
Rodanxes de taronja confitada
Ingredients:
- 2 taronges ben netes
- 300 cc d'aigua
- 350 gr de sucre
- Aigua
- Sal
Elaboració:
Tallar les taronges a rodanxes de 1/2 cm. Posar aigua a una cassola ampla amb 1 culleradeta de sal.
Quan l'aigua inicií l'ebullició, incorporar-hi la taronja preparada i deixar-les bullir a foc mitjà durant un parell de minuts, retirar-les curosament i repetir el procés una o dues vegades més (aquest procés es fa per eliminar l'amargantor de la pell de la taronja)
Refrescar-les procurant que no es deformin. ( jo les he passat una a una a un bol amb gel per fitxar el seu color i després les he retirat).
Passar en el mateix recipient l'aigua i el sucre. En el moment que torni a bullir incorporar les rodanxes de taronja i mantenir l'ebullició a foc mitjà durant una hora aproximadament sacsejant suaument el recipient de tant en tant.
Escórrer-les del xarop dens residual, passar-les damunt de paper de forn una al costat de l'altra procurant mantenir la seva forma.
Fornejar-les a 50º de temperatura durant una hora, obrir la porta del forn, girar-les i deixar-les que es refredin del tot amb la porta oberta. Segons us hagin quedat repetir el procés una vegada més i retirar-les del forn quan el seu aspecte i textura sigui el de la fruita confitada ni excessivament humides ni seques.
Reservar-les a la nevera dins d'un recipient tapat cobertes amb o sense el xarop de la cocció per utilitzar-les en diverses elaboracions: coques, tortells, pastissos, etc…
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada