dilluns, 17 de gener del 2022

Cassola de fideus, mongetes de Santa Pau i bacallà




Cassola de fideus mongetes de Santa Pau i bacallà



Ingredients:
  • 4 cullerades d'oli
  • 1 gra d'all trinxat
  • 200 g de cebes tendres
  • 50 g de pebrot verd
  • 50 g de pastanaga
  • 200 g de tomàquet vermell ratllat
  • 75 cc de vi blanc
  • Sal, pebre, un pessic de sucre
  • Unes rotllanes de bitxo (optatiu)
  • 3 fulles de sàlvia
  • 120 o 160 g de fideus del número 2
  • Fumet de peix o aigua en ebullició q/s
  • 300 o 500 g de mongetes cuites de Santa Pau o cigrons cuits
  • 4 talls de morro de bacallà de 100 g c/u


Elaboració:

Tallar a la brunesa i per separat l'all, ceba, pebrot verd i pastanaga. Ratllar els tomàquets




Fer un sofregit seguin l'ordre exposat i a intervals de 3 minuts, incorporat el tomàquet, sal i sucre i una vegada concentrat, les fulles de sàlvia i el bitxo, regar amb el vi i evaporar.




Incorporar-hi els fideus, donar-los-hi unes girades perquè s'impregnin del sofregit i tot seguit cobrir-los amb el fumet o l'aigua en ebullició, mantenir la cocció i a foc mitjà durant 5 minuts rectificant el punt d'aigua o fumet si cal. 
  



Incorporar-hi els fesols o cigrons i el bacallà amb la pell cara avall, i seguir el procés 4 minuts més tot remenant suaument la cassola en va-i-ve perquè el bacallà deixi anar la seva gelatina. Girar amb cura el bacallà, comprovar el resultat final del plat que hauria de ser el d'un suc cremós, lligat però lleuger.





 Deixar reposar un parell de minuts i servir calent.



Es pot substituir el bacallà per rap, supremes de bacallà fresc, cloïsses, gambes etc.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada