Ingredients:
- 440 g de farina integral d'espelta
- 10 g de sal
- 300 d'aigua tèbia
- 8-10 g de llevat fresc
- 100 g de Massa Mare molt activa o 100 g de Poolish
- 20 d'oli d'oliva
- 1 motlle tipus "cake" de 30 x 11 aproximadament
Preparació del Poolish:
Elaboració de la massa:
Dissoldre el llevat amb 200 cc de l'aigua (reservant la resta) deixar-la reposar 5 minuts i després afegir-hi l'oli.
Mentrestant, barrejar la massa mare o el Poolish amb la resta de l'aigua fins que quedi una crema fina i sense grumolls.
Disposar en un bol la farina, afegir-hi la sal, mesclar i tot seguit incorporar el preparat de la massa mare o el Poolish i la resta de l'aigua amb el llevat i l'oli pastant-ho a mà just fins que tot plegat quedi ben integrat i sense restes de farina (el resultat ha de ser el d'una massa rústica i enganxosa). Tapar-la amb un drap de cuina i deixar-la reposar 15 minuts.
Passat el temps indicat, donar 5 o 6 plecs a la massa tal com es pot visualitzar en el vídeo a Instagram
Tapar-la de nou i deixar-la reposar 15 minuts.
Passar la massa damunt de la superfície de treball lleugerament enfarinat i amb el corró enfarinat aplanar-la de forma rectangular i a la mida de la longitud del motlle. Enrotllar-la sobre si mateixa i col·locar-la amb la part segellada cara avall dins del motlle prèviament pintat amb oli.
Escalfar el forn a 200º amb un recipient amb aigua dins per generar humitat. Pintar la superfície amb oli, abaixar la temperatura del forn a 180º i fornejar-lo durant 40 minuts aproximadament
Retirar del forn, deixar-lo reposar 5 minuts, desemmotllar i deixar-lo refredar completament sobre una reixa.
És un pa saborós molt fàcil de fer i que un cop llescat es pot congelar sense cap problema per fer entrepans o torradetes pels esmorzars.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada