Xatonada
Ingredients:- 1 escarola de la varietat cabell d'àngel
- 200 g de bacallà dessalat i esqueixat
- Farigola i una punta de llorer
- 100 g de tonyina amb oli o escabetx
- 8 anxoves confitades amb oli
- 50 g d'olives arbequines
- 50 g d'olives negres d'Aragó
- 6 tomàquets cirerols
- 5 raves a rodanxes fines
Salsa Xató:
- 3 grans d'all escalivats
- 2 tomàquets vermells escalivats
- 10 ametlles torrades
- 10 avellanes torrades
- Un trosset de bitxo
- 2 galetes maria
- 2 nyores seques hidratades
- 2-3 cullerades de vinagre
- 125-150 cc d'oli
- Sal i pebre
Elaboració de la salsa:
Escalivar al forn a 180º els alls (vigilar que els alls no es cremin) i els tomàquets durant 20- 30 minuts, deixar refredar, retirar la pela socarrada de les verdures. Retirar la polpa de les nyores hidratades.
Primer de tot triturar els fruits secs en el morter o batedora elèctrica, afegir-hi la resta d'elements sòlids, el vinagre sal i pebre i batre molt bé de nou fins a aconseguir una crema molt fina. En aquest punt, incorporar-hi l'oli a raig fi i continuar treballant-ho fins que l'oli quedi ben emulsionat amb la salsa.
Elaboració amb la Thermomix:
Posar la màquina en marxa a velocitat 7 i incorporar-hi els fruits secs a través del bocal durant 20 segons.
Afegir-hi la resta d'ingredients sòlids més les dues cullerades de vinagre sal i pebre i Programar
Segons: 10 Velocitat: 5
Segons: 30 Velocitat: 8 - 9.
Baixar les restes de les parets al fons del vas i Programar:
Segons: 30 Velocitat: 6 I afegir-hi l'oli a raig fi durant el procés.
Baixar de nou les restes de salsa de les parets i afinar-la Programant:
Minuts: 1 Velocitat: 5-10
Retirar del vas i reservar-la.
Preparació de l'amanida xató:
Marinar el bacallà esqueixat amb un raig d'oli, una branqueta de farigola i una punta de llorer.
Tallar els tomàquets cirera per la meitat, Rentar, escórrer i preparar a trossos petits l'escarola.
Disposar en una safata plana i de bones dimensions un fons de salsa xató, col·locar-hi al damunt un llit d'escarola i a continuació repartir amb harmonia el bacallà escorregut de la marinada, la tonyina a trossos, els tomàquets, les anxoves, les olives i els raves. Amanir amb més salsa i servir-ho amb la resta de salsa a part.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada