Pastís de poma i crema
Ingredients:
Crema:
- 250 cc de llet
- Pell de llimona, canyella en branca, vainilla
- 50 g de sucre
- 1 rovell
- 18 g de fècula (Maizena)
- 10 g de mantega
Bescuit:
- 2 ous
- 150 g de sucre
- Un polset de sal
- Ratlladura de llimona
- 50 g de llet
- 2 cullerades de Rom o conyac
- 50 g d'oli de gira-sol
- 150 g de farina
- 1 cullerada d'impulsor (Royal)
- 1 poma golden
Elaboració:
Folrar un motlle de 26-28 cm amb paper de forn
Passar a un cassó la llet (reservar-ne 50 cc), el sucre i les aromes, donar-li un bull, tapar i deixar en infusió 10 minuts
Mentrestant, reunir i mesclar en un bol, la llet reservada, la fècula, el rovell i el polset de sal, abocar-hi la llet infusionada, mesclar, colar, retornar al foc i donar-li un bull, retirar, afegir-hi la mantega i remenar fins a integrar-la, abocar-la a un plat perquè perdi escalfor i després passar-la a una mànega i reservar.
Pelar i tallar en 4 trossos la poma i laminar-la
Separar els rovells de les clares. Batre a punt de neu les clares amb un polset de sal i 50 g del sucre. En un bol esponjar els rovells amb la resta del sucre (100 g), afegir-hi tot treballant, la llet, el rom i l'oli i una vegada tot integrat, incorporar-hi a intervals la farina tamisada amb l'impulsor i la ratlladura de llimona i finalment i delicadament, les clares muntades i les pomes.
Abocar al motlle, allisar i tot seguit distribuir la crema de la mànega sobre la superfície del bescuit preparat tal com es mostra a la fotografia.
Enfornar a 180° durant 35-40 minuts, retirar, deixar-la refredar, passar-la a una safata i empolsinar-la amb sucre llustre.
Deixar-lo refredar del tot i bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada