dimecres, 2 de març del 2022

carxofes amb cloïsses

 



Carxofes amb cloïsses



Ingredients:

  • 8-10 carxofes
  • 1 llimona
  • Farina

  • 250 g de cloïsses gallegues
  • 1 escalunya picada
  • Aigua q/s

  • 150 g de ceba tallada brunoise
  • 1 gra d'all picat
  • 1 cullerada rasa de farina
  • 100 cc de vi blanc
  • Sal i pebre de Caiena
  • Julivert picat (optatiu)

Elaboració:


Reunir en un cassó l'escalunya, les cloïsses netes de sorra i aigua fins a cobrir 4 dits per sobre del seu volum. Passar-lo a foc mitjà i just en el moment que comencin a badar, anar-les retirant una a una i reservar-les amb el seu suc de cocció colat.




Polir de fulles dures les carxofes, escapçar-les i partionar-les en 4-6 grills segons mida. Deixar-les cobertes d'aigua acidulada 10 minuts i després, escórrer-les, enfarinar-les i fregir-les per tandes en oli calent.




Passar part de l'oli de la fritura a una cassola o paella ampla i confitar sense color la ceba i l'all, afegir-hi la farina, donar-li unes voltes sense deixar que prengui color i tot seguit, abocar-hi el vi i una vegada reduït, les carxofes, cobrir amb el suc reservat de les cloïsses, condimentar, tapar i prosseguir la cocció a foc molt lent o en el forn a 160° uns 20 minuts procurant durant el procés que no s'enganxin i que quedin meloses (afegint-hi més suc si cal) 




Afegir-hi les cloïsses reservades i seguir la cocció 5 minuts més.




Servir calent en la mateixa cassola o bé en una safata de servir.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada