Carxofes amb cloïsses
Ingredients:
- 8-10 carxofes
- 1 llimona
- Farina
- 250 g de cloïsses gallegues
- 1 escalunya picada
- Aigua q/s
- 150 g de ceba tallada brunoise
- 1 gra d'all picat
- 1 cullerada rasa de farina
- 100 cc de vi blanc
- Sal i pebre de Caiena
- Julivert picat (optatiu)
Elaboració:
Reunir en un cassó l'escalunya, les cloïsses netes de sorra i aigua fins a cobrir 4 dits per sobre del seu volum. Passar-lo a foc mitjà i just en el moment que comencin a badar, anar-les retirant una a una i reservar-les amb el seu suc de cocció colat.
Passar part de l'oli de la fritura a una cassola o paella ampla i confitar sense color la ceba i l'all, afegir-hi la farina, donar-li unes voltes sense deixar que prengui color i tot seguit, abocar-hi el vi i una vegada reduït, les carxofes, cobrir amb el suc reservat de les cloïsses, condimentar, tapar i prosseguir la cocció a foc molt lent o en el forn a 160° uns 20 minuts procurant durant el procés que no s'enganxin i que quedin meloses (afegint-hi més suc si cal)
Afegir-hi les cloïsses reservades i seguir la cocció 5 minuts més.
Servir calent en la mateixa cassola o bé en una safata de servir.
Servir calent en la mateixa cassola o bé en una safata de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada