dijous, 14 d’abril del 2022

Brioix ràpid



Bona Pascua !!!





Brioix ràpid

Ingredients:
  • 300 g de farina de força
  • 60 g de mantega tova
  • 40 g de sucre
  • 2 ous
  • 80 cc de llet
  • 15 g de llevat de forner
  • 5 g de sal
  • Aromes: Canyella, pell de llimona ratllada, vainilla
  • Unes petites boles de xocolata
  • Sucre bolado
Preparació:

Diluir el llevat amb la llet tèbia i deixar reposar 5 minuts.

Passar a un bol la farina, les aromes, el sucre, els ous i la sal, abocar-hi el líquid i pastar a mà o amb un robot de cuina amb ganxos durant uns minuts fins que la massa sigui fina i elàstica, incorporar-hi la mantega tova a intervals i continuar treballant la massa uns minuts més.

Engreixar un bol amb un fil d'oli i deixar-la reposar a temperatura ambient tapada uns 50-60 minuts o fins que la massa augmenti el doble.



Abocar-la damunt del marbre molt lleugerament untat amb oli i dividir-la de la forma següent:

5 peces de 50 g c/u (cos)
5 peces de 40 g c/u (cap)
5 peces de 30 g c/u) (orelles)
5 peces de 20 g c/u (cua)
5 peces de 10 g c/u (nas)

Arrodonir-les i deixar-les reposar 15 minuts tapades. I després passar 10 minuts a la nevera.





Arrodonir-les una mica més i disposar-les damunt de paper de forn segons es mostra a la fotografia, partir en dos la peça de les orelles, pintar-les amb ou batut, empolvorar les orelles amb sucre bolado i deixar-les llevar en un lloc abrigat de corrents d'aire fins que dupliquin el seu volum.



Enfornar a 190° durant 15- 20 minuts o fins que tinguin bon color. Un cop fredes inserir les boletes de xocolata pels ulls.





Aquesta massa és molt ràpida de fer i el seu resultat és immillorable per fer panets per berenars, coques ràpides o panades de brioix.


Massa elaborada amb Thermomix

Si la massa es fa amb la thermomix, s'ha de procurar que els ingredients siguin freds de nevera.

Passar la farina tamisada al thermomix, afegir-hi el sucre, les aromes, i la llet amb el llevat diluït i Programar:

            Segons: 15             Temperatura: 0             Velocitat: 4
            Minuts: 3               Temperatura: 0             Velocitat: espiga

Programar:

            Minuts: 2              Temperatura: 0              Velocitat: espiga
Durant el procés afegir-hi la mantega freda tallada a daus i la sal.


Agregar 1 cullerada de llet freda per refrescar la massa i Programar:


            Minuts: 1             Temperatura: 0             Velocitat: espiga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada