dilluns, 4 d’abril del 2022

cake ràpid de taronja



Cake ràpid de taronja


  • 140 g de sucre
  • La pell ratllada d'una taronja grossa
  • 2 ous
  • Un polset de sal
  • 60 g de nata líquida de 35% m/g
  • 110 de farina
  • 6 g de llevat en pols Royal
  • 40 g de mantega fosa a 40°


  • Taronja confitada (vegeu la recepta al blog)
  • 100 g de xocolata de cobertura
  • 5 g de mantega de cacau (optatiu però aconsellable.

Preparació:

Folrar un motlle cake de 6 x 16 x 6 aprox. Amb paper de forn.

Passar a un bol el sucre i la ratlladura (si aquest procés es fa amb unes hores d'anticipació la ratlladura, desprèn més aroma) afegir-hi els ous i el polset de sal i amb el batedor manual barrejar-los fins que quedin integrats, a continuació i sempre treballant cada ingredient amb el batedor manual fins a integrar, la nata a poc a poc, la farina tamisada amb l'impulsor i finalment la mantega líquida freda.



Abocar al motlle preparat i enfornar a 165° amb ventilador uns 40 minuts. Comprovar la cocció abans de treure'l punxant el centre amb una broqueta i si cal, mantenir-lo al forn uns minuts més.



Retirar i deixar-lo refredar del tot.




Per fer la cobertura cruixent de xocolata:


Posar 65 g de xocolata de cobertura a un bol, disposar-lo sobre un cassó de mida petita per evitar que el bol toqui l'aigua del bany maria i a foc molt suau deixar-lo fondre a uns (50 º aprox.) Retirar i tot seguit i sense deixar de remenar, incorporar-hi de mica en mica 35 g de xocolata i la mantega de cacau ( en dues vegades i si no és amb gotes millor ratllar-la) fins que la xocolata arribi a 31°.

Abocar-la sobre la superfície del cake i tot seguit decorar amb trossets o mitges rodanxes de taronja confitada i deixar quallar la xocolata.








Es pot embolicar amb paper de forn o alumini i es conserva molt bé durant dies.

És ideal per prendre el cafè, berenar o per quan ens vingui de gust perquè veureu que és tan bo que serà molt difícil resistir la temptació de menjar-ne.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada