Cake ràpid de taronja
- 140 g de sucre
- La pell ratllada d'una taronja grossa
- 2 ous
- Un polset de sal
- 60 g de nata líquida de 35% m/g
- 110 de farina
- 6 g de llevat en pols Royal
- 40 g de mantega fosa a 40°
- Taronja confitada (vegeu la recepta al blog)
- 100 g de xocolata de cobertura
- 5 g de mantega de cacau (optatiu però aconsellable.
Preparació:
Folrar un motlle cake de 6 x 16 x 6 aprox. Amb paper de forn.
Passar a un bol el sucre i la ratlladura (si aquest procés es fa amb unes hores d'anticipació la ratlladura, desprèn més aroma) afegir-hi els ous i el polset de sal i amb el batedor manual barrejar-los fins que quedin integrats, a continuació i sempre treballant cada ingredient amb el batedor manual fins a integrar, la nata a poc a poc, la farina tamisada amb l'impulsor i finalment la mantega líquida freda.
Abocar al motlle preparat i enfornar a 165° amb ventilador uns 40 minuts. Comprovar la cocció abans de treure'l punxant el centre amb una broqueta i si cal, mantenir-lo al forn uns minuts més.
Posar 65 g de xocolata de cobertura a un bol, disposar-lo sobre un cassó de mida petita per evitar que el bol toqui l'aigua del bany maria i a foc molt suau deixar-lo fondre a uns (50 º aprox.) Retirar i tot seguit i sense deixar de remenar, incorporar-hi de mica en mica 35 g de xocolata i la mantega de cacau ( en dues vegades i si no és amb gotes millor ratllar-la) fins que la xocolata arribi a 31°.
Abocar-la sobre la superfície del cake i tot seguit decorar amb trossets o mitges rodanxes de taronja confitada i deixar quallar la xocolata.
Es pot embolicar amb paper de forn o alumini i es conserva molt bé durant dies.
És ideal per prendre el cafè, berenar o per quan ens vingui de gust perquè veureu que és tan bo que serà molt difícil resistir la temptació de menjar-ne.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada