dimecres, 8 de juny del 2022

Gaspatxo lleuger de síndria

 



Gaspatxo lleuger de síndria


Ingredients:
  • 600 g de tomàquets vermells
  • 700 g de síndria (pes net) més 12 boles o daus de síndria per la decoració
  • 60 g de cogombre
  • 20 g de pebrot vermell
  • 15 g de ceba tendra
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 5-6 cullerades d'oli
  • 5-6 gotes de Salsa Tabasco (optatiu)
  • Picolat de: cogombre, ceba i pebrot vermell
  • Oli d'alfàbrega (optatiu) o ol

Elaboració:

1. Trossejar els tomàquets agafar-los amb les mans i prémer per tal d'eliminar l'excés d'aigua. Fer el mateix amb la síndria trossejada. (això ens ajudarà al fet que el gaspatxo tingui una textura menys líquida.

 

    

2. Introduir els ingredients sòlids en el vas del Thermomix, robot o braç elèctric
 i Programar:

                Segons: 30             Temperatura: 0             Velocitat: 5

Programar:

                Minuts: 1                Temperatura: 0             Velocitat 5-8

Colar, retornar al vas de la Thermomix i agregar-hi el vinagre, els condiments i l'oli i Programar:

                Segons: 30             Temperatura: 0             Velocitat: 6

Per donar-li una textura vellutada Programar:

                Minuts: 1             Temperatura: 0             Velocitat: 5-10


3.  Abocar a un bol, tapar i passar a la nevera unes hores perquè sigui ben fresc o també es pot posar una estona al congelador per agilitzar el procés de refredament.


4.  Fer les boles de síndria o tallar a daus, picolar molt petites la resta de verdures de la guarnició i reservar-ho en fred.




5.  Servir en uns bols individuals, o vasos amples, empolvorar cada un amb un xic de verdures picolades i una broqueta amb tres boles o tacs de síndria i finalment amb un fil d'oli d'alfàbrega o oli.







Oli aromatitzat d'alfàbrega
  • 15 - 20 fulles grosses d'alfàbrega
  • Oli
Posar aigua a un cassó i quan emprengui el bull, introduir-hi les fulles d'alfàbrega uns insta'ns escorre-les, passar-les immediatament en aigua i gel per fixar el color, retirar-les de l'aigua, eixugar-les amb paper de cuina cobrir-les d'oli, triturar-les amb el braç elèctric fins que quedi un oli de color verd i aromàtic. Reservar en un pot de vidre o biberó

Aquest oli es pot conservar a la nevera aproximadament durant una setmana o congelar-lo en glaçoneres per tenir-lo quan el necessitem.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada