Tres salses de tomàquet per fer conserva
Recomanacions per fer la conserva de tomàquet:
Si es vol fer conserva, rentar molt bé els pots de vidre i tapes i estilitzar-los durant 15 minuts en aigua en ebullició, retirar-los, eixugar-los molt bé i en el moment en què la salsa sigui feta, omplir pots deixant un dit sense arribar a dalt, netejar el bocal si cal, tapar molt bé i passar-los a una olla, cobrir-los totalment d'aigua freda dos dits per sobre de la mida dels pots, passar l'olla al foc, tapar i quan iniciï l'ebullició, esterilitzar-los durant 20 minuts i després deixar-los refredar dins de l'aigua
Retirar i reservar en un lloc fresc i sec.
Salsa de tomàquet a l’aroma d’alfàbrega
Una aromàtica salsa de tomàquet molt apropiada per a qualsevol mena de pasta.
Ingredients:
- 1 kg de tomàquets vermells
- 60 g d'oli
- 1 gra d'all sense pelar (embolicat i lligat amb una gasa per recuperar-lo amb facilitat)
- 1 culleradeta de sal (5-6 g)
- 1 cullerada de sucre roig (10-11 g)
- Una branca d'alfàbrega fresca
- Unes rodanxes de bitxo (optatiu)
Blanquejar (escaldar) els tomàquets, refrescar-los, pelar-los, retirar les llavors partir-los per la meitat, passar-los al vas del Thermomix i Programar:
Segons: 4 Temperatura: 0 Velocitat: 4
Durant el procés de cocció de la recepta sempre posar la cistelleta damunt la tapa per facilitar l'evaporació excepte durant el procés de triturar.
Afegir-hi l'all i l'oli i Programar:
Minuts: 25 Temperatura: 120º o Varoma Velocitat: 1
Afegir-hi l'all i l'oli i Programar:
Minuts: 25 Temperatura: 120º o Varoma Velocitat: 1
Condimentar amb sal i sucre i Programar:
Minuts: 5-10 Temperatura: 100º Velocitat:1
Minuts: 5-10 Temperatura: 100º Velocitat:1
Mentrestant, disposar en un bol o recipient l'alfàbrega i el bitxo (si s'utilitza), retirar l'all i abocar immediatament la salsa damunt de les fulles d’alfàbrega trossejades, mesclar.
És una salsa aromàtica, gustosa i deliciosa que val la pena tenir-ne de feta una bona reserva perquè, una bona pasta, la salsa de tomàquet i formatge de Parma ratllat al moment, són tres ingredients bàsics que es converteixen en un plat boníssim, aromàtic i que es fa en un moment.
Aquesta recepta està elaborada amb Thermomix, si no disposem d'aquest robot o similar, igualment podem fer la salsa: Trossejant els tomàquets rústicament a trossets més petits i utilitzant un cassó.
És una salsa aromàtica, gustosa i deliciosa que val la pena tenir-ne de feta una bona reserva perquè, una bona pasta, la salsa de tomàquet i formatge de Parma ratllat al moment, són tres ingredients bàsics que es converteixen en un plat boníssim, aromàtic i que es fa en un moment.
Salsa de tomàquet multi recursos
Ingredients:
- 1,250 kg de tomàquets vermells
- 50 g d'oli
- 1 culleradeta de sal
- 1-2 cullerades d'oli
- Herbes aromàtiques a gust: Orenga, alfàbrega (optatiu)
Rentar els tomàquets, partir-los per la meitat i prémer-los amb la mà per eliminar l'excés de suc, passar-los al vas de la Thermomix i Programar:
Segons: 6 Temperatura: 0 Velocitat: 5
Durant el procés de cocció de la recepta sempre posar la cistelleta damunt la tapa per facilitar l'evaporació excepte durant el procés de triturar.
Programar:
Minuts: 30 Temperatura: 120º Velocitat: 1
Verificar la densitat de la salsa si es vol més espessa afegir-hi uns minuts més a la mateixa temperatura i velocitat.
Programar:
Segons: 30 Temperatura: 0 Velocitat: 8
Colar, retornar al vas, afegir-hi l'oli i condiments i Programar:
Minuts: 5-8 Temperatura: 100° Velocitat: 1
El temps és orientatiu, a vegades els tomàquets fan més aigua, per això cal mirar la textura de la salsa abans de triturar-la i després, incorporar-hi l'oli. Perquè, si s'hi incorpora abans de triturar-la, la salsa perd color
Passata
Puré de tomàquet natural, dens i sense oli especialment indicat per fer pizzes
Ingredients:
- 1,500 g de tomàquets vermells
- 1 culleradeta de sal
- 1 cullerada de sucre roig
Rentar els tomàquets, partir-los per la meitat i prémer-los amb la mà per eliminar l'excés de suc, passar-los al vas de la Thermomix i Programar:
Segons: 5 Temperatura: 0 Velocitat: 4
Durant el procés de cocció de la recepta sempre posar la cistelleta damunt la tapa per facilitar l'evaporació excepte durant el procés de triturar.
Programar:
Minuts: 30 Temperatura 120º Velocitat: 1
Programar per triturar
Segons: 30 Temperatura: 0 Velocitat: 5-8
Colar, retornar al vas del Thermomix, condimentar amb la sal i el sucre i Programar:
Minuts: 15 Temperatura: 120º Velocitat: 1
Comprovar la densitat del puré, remenar i Programar:
Minuts: 15 Temperatura: Varoma Velocitat: 1
Si el puré té suficient densitat (si no coure uns minuts més a la mateixa temperatura) serà el moment de distribuir-lo en pots de vidre, tapar-los i esterilitzar-los al bany maria 15-20 minuts. Retirar quan l'aigua perdi temperatura i reservar-los en un lloc fresc i sec.
Segons: 30 Temperatura: 0 Velocitat: 5-8
Colar, retornar al vas del Thermomix, condimentar amb la sal i el sucre i Programar:
Minuts: 15 Temperatura: 120º Velocitat: 1
Comprovar la densitat del puré, remenar i Programar:
Minuts: 15 Temperatura: Varoma Velocitat: 1
Si el puré té suficient densitat (si no coure uns minuts més a la mateixa temperatura) serà el moment de distribuir-lo en pots de vidre, tapar-los i esterilitzar-los al bany maria 15-20 minuts. Retirar quan l'aigua perdi temperatura i reservar-los en un lloc fresc i sec.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada