dilluns, 3 d’octubre del 2022

croquetes de rovellons




Croquetes de rovellons

Ingredients:

  • 250 g de rovellons
  • 2 escalunyes (o 60 g de ceba )
  • 1 gra d’all i julivert
  • 10 g de pinyons
  • 1 ou



Beixamel:
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 300 cc de llet
  • 1 culleradeta de pols de bolets (optatiu)
  • 1 rovell d’ou
  • Sal, pebre i nou moscada

Altres Ingredients:

  • Clara d’ou o ou
  • Pa ratllat triturat molt fi o farina
  • Pa ratllat rústic o Panko

Preparació:

Tallar els rovellons nets a quadrets, trinxar les escalunyes, picar l’all i julivert, torrar els pinyons




Posar 3 cullerades d’oli en una paella o cassola, incorporar-hi l’escalunya i confitar-la fins que sigui transparent, afegir-hi l’all donar-hi unes remenades i tot seguit incorporar-hi els rovellons i a foc viu i tot remenant sense parar, deixar que es beguin l’aigua de constitució, condimentar, agregar-hi els pinyons i el julivert, mesclar, retirar i reservar.

 

En el mateix recipient, posar-hi la mantega i la farina i coure-la uns minuts per eliminar el gust de farina crua, abocar-hi la llet amb la pols de bolets i condiments i mantenir al foc sense deixar de remenar fins que la beixamel prengui consistència però alhora sigui cremosa , agregar-hi el rovell, mesclar i just quan torni a iniciar l’ebullició, retirar del foc, reincorporar el trinxat de bolets, mesclar i abocar a una safata, allisar i deixar refredar.



Un cop freda, formar les croquetes amb l’ajut de dues culleretes, passar-les per el pa ratllat fi, per ou batut i finalment per el pa ratllat rústic o panko.




Fregir-les per tandes de 5-6 en un cassó o paella petita de pareds altes i amb oli abundant calent donant-les-hi la volta al moment per evitar que s’obrin i un cop ben rossetes, retirar-les i passar-les damunt de paper absorbent per desgreixar-les.



Servir tot seguit, com a plat o aperitiu


Jo compro el pa ratllat al forn de pa i pastissería  Cerdan de Terrassa perquè per el meu gust és immillorable, fan un pa ratllat de textura rústica que té la propietat de que les fritures queden supercruixents.
Del mateix pa faig el pa ratllat fi triturant-lo amb el TM.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada