dilluns, 16 de gener del 2023

Trinxat de la Cerdanya






Trinxat de la Cerdanya

Ingredients:

  • 1 col d'hivern 600 g pes net aprox.)
  • 500 g de patates (pes net aprox.)
  • 2- 3 llenques de cansalada viada i salada tallades no massa primes
  • 2- 3 alls laminats
  • Oli, sal i pebre

Preparació:

Segons la longitud del tall de la cansalada dividir-lo en 2 o 3 trossos cadascun. Sobreposar cada tros un damunt de l'altre i després introduir a cada punta uns escuradents per tal de formar un tac que es mantingui dret durant la cocció, passar-lo a una paella sense cap mena de greix i a foc baix deixar que la part de la cotna prengui un bonic color daurat. (aquest procés pot trigar a fer-se uns 30 o 40 minuts) Retirar els escuradents i sense retirar el greix, retornar els talls a la paella i també a foc baix deixar-los enrossir. Retirar-los i passar-los damunt de paper absorbent.



Netejar la col i tallar les fulles a trossos Pelar i tallar les patates a trossos no massa petits

Posar aigua freda abundant, sal i les patates en una olla i deixar-les bullir uns 8 minuts, afegir-hi la col trossejada i mantenir-ho en ebullició fins que tot plegat sigui cuit, escórrer deixar uns minuts que perdi escalfor i tot seguit trinxar-ho amb una forquilla, escumadora o amb la mà del morter.




Passar part de l'oli que ha desprès la cansalada en una paella i donar un xic de color als alls, incorporar-hi el trinxat de col i patata i la meitat de la cansalada enrossida i tallada a daus petits. Mantenir al foc per amalgamar tots els gustos, comprovar l'assaonament i quan faci una crosta amb un punt de color, abocar a una safata, decorar amb la resta de rostes i servir tot seguit.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada