divendres, 10 de febrer del 2023

crespells o bunyols de bacallà




Crespells o bunyols de bacallà

Ingredients:
  • 200 g de bacallà dessalat i tallat molt menut
  • 1-2 grans d'all trinxats
  • Julivert picat
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 cullerada de conyac
  • 2 rovells
  • 50 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Sal pebre i nou moscada
  • Llet q/s
  • 2 clares
  • Un pessic de sal

Preparació:

Escórrer molt bé el bacallà, passar-lo a un bol i afegir-hi l'all, l'oli, el conyac, els 2 rovells i amalgamar-ho bé, integrar-hi el julivert.


A continuació incorporar-hi la farina amb el llevat a cullerades i sense deixar de remenar anar-hi incorporant miquetes de llet fins a obtenir una massa amb una textura més aviat densa, tapar i deixar-la reposar uns 30 minuts.


Una vegada reposada, muntar les dues clares amb un pessic de sal a punt de neu i incorporar-les delicadament a la preparació anterior.



Escalfar oli abundant en una paella o cassó i anar-hi introduint culleradetes de la pasta i fregir-los a foc mig alt fins que tinguin bon color, retirar-los i deixar escórrer l'excés d'oli damunt de paper absorbent.




Servir-los tal qual calents o acompanyats d'una amanida verda o una melmelada de tomàquet o un puré de poma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada