Crespells o bunyols de bacallà
Ingredients:
- 200 g de bacallà dessalat i tallat molt menut
- 1-2 grans d'all trinxats
- Julivert picat
- 1 cullerada d'oli
- 1 cullerada de conyac
- 2 rovells
- 50 g de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Sal pebre i nou moscada
- Llet q/s
- 2 clares
- Un pessic de sal
Escórrer molt bé el bacallà, passar-lo a un bol i afegir-hi l'all, l'oli, el conyac, els 2 rovells i amalgamar-ho bé, integrar-hi el julivert.
A continuació incorporar-hi la farina amb el llevat a cullerades i sense deixar de remenar anar-hi incorporant miquetes de llet fins a obtenir una massa amb una textura més aviat densa, tapar i deixar-la reposar uns 30 minuts.
Escalfar oli abundant en una paella o cassó i anar-hi introduint culleradetes de la pasta i fregir-los a foc mig alt fins que tinguin bon color, retirar-los i deixar escórrer l'excés d'oli damunt de paper absorbent.
Servir-los tal qual calents o acompanyats d'una amanida verda o una melmelada de tomàquet o un puré de poma.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada