dimecres, 15 de març del 2023

Rossejat de fideus fins vegetals

 





Rossejat de fideus fins vegetal


Ingredients:

  • 250 g de fideus fins del nº 0
  • 100 g de carbassó amb pell (pes net)
  • 100 g de mongeta tendra ampla (pes net)
  • 100 g de pastanaga
  • 100 g d'espàrrecs
  • 100 g de bolets (xampinyons, gírgoles, ceps...)
  • 1 gra d'all trinxat
  • Brou lleuger o vegetal(q/s)
  • 50 g de formatge parmesà en flocs o ratllat (optatiu)

Preparació:


Tallar les verdures i bolets a la juliana.




Donar un bull d'1 minut a la juliana de mongetes i espàrrecs. Escórrer i passar-ho amb aigua i gel.



Posar oli en una paella o cassola de fons gruixut i enrossir-hi els fideus fins que prenguin el color de la mel. Retirar-los i reservar-los.



En el mateix oli, incorporar progressivament a intervals de 3 minuts la mongeta tendra i els espàrrecs, els bolets i l'all, la pastanaga i finalment el carbassó, reincorporar-hi els fideus rossejats, mesclar-ho bé. Abocar-hi brou calent a intervals i mantenir la cocció durant 4-5 minuts.



Comprovar la condimentació, passar la cassola al forn i enfornar 5  minuts a 180º.


Empolvorar amb el formatge ratllat o bé a flocs i servir tot seguit.




Teula negra per decorar (optatiu)

Ingredients:

  • 10 g de farina
  • 60 g d'oli de gira-sol
  • 55 g d'aigua
  • Un polset de sal
  • 1/2 culleradeta de tinta de calamar (de sobre congelada)

Passar tots els ingredients al vas del Turmix, turbinar i reservar.

Escalfar una paella antiadherent a foc mitjà (si pot ser petita) incorporar-hi una cullerada del preparat al mig, retirar la paella del foc i inclinar-la per ajudar que la massa s'estengui i prengui forma de galeta fina. Retornar al foc i observareu que a mesura que va agafant escalfor l'oli es separa i sura llavors convé retirar aquest oli (jo l'aboco a l'aigüera o en un recipient que tinc al costat sense tocar la base del preparat) perquè la part sòlida de la preparació es vagi assecant i qualli.

Retirar amb cura i passar-la damunt de paper absorbent.


Guardar en un recipient hermètic per evitar que s'estovin.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada