divendres, 7 d’abril del 2023

Colomba de Pasqua

 



Colomba de pasqua
(en surten 2 de 500 g c/u)
Ingredients:

Peu de massa:
  • 60 g de llet a 30°
  • 1 culleradeta de sucre
  • 10 g de llevat fresc de forner
  • 60 g de farina de força

Massa:
  • 450 g de farina de força tamisada
  • 170 g d'ous lleugerament batuts
  • 90 g de sucre
  • 70 g de llet
  • 1 culleradeta de vainilla
  • Ratlladura de llimona i taronja
  • Un polset de sal
  • 10 g de llevat fresc + 1 cullerada de llet

  • 120 g de mantega tallada a daus

  • 75 g de dauets de taronja confitada
  • 40 g de panses macerades amb licor

Glaça:

  • 40 g de clara d'ou
  • 1 culleradeta de Maizena
  • 30 g de sucre llustre
  • 40 g d'avellana en pols o ametlla
  • Ametlles crues amb pell
  • Sucre bolado

Preparació:

Preparar el peu de massa barrejant tots els ingredients per l'ordre esmentat, treballar-la uns moments, tapar i deixar que aproximadament tripliqui el seu volum.




Passar la farina al vas de la Thermomix, afegir-hi el ferment i programar:

                    Segons: 6                 Velocitat: 6


Incorporar el sucre, la sal, les aromes, la llet i l'ou i programar:

                    Minuts: 2                 Velocitat: espiga

Tapar i deixar 10 minuts en repòs


Programar:


                    Minuts: 2                 Velocitat: espiga

Tapar i deixar 10 minuts de repòs.



Programar:

                    Minuts: 2                    Velocitat: espiga
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.


Programar:

                    Minuts: 2                 Velocitat espiga incorporant-hi el llevat i una cullerada de llet durant el procés
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.


Programar:

                    Minuts: 2                 Velocitat: espiga agregant la mantega a intervals durant el procés
Tapar i deixar 10 minuts de repòs


Programar:

Minuts: 2 Velocitat: espiga afegint-hi 1 cullerada de llet freda durant el procés
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.




Abocar-la damunt de la superfície de treball, pastar-la uns moments, deixar-la reposar uns 15 minuts


 Incorporar les fruites tal com s'indica en les fotografies, arrodonir-la, passar-la a un bol lleugerament untat amb oli, tapar i deixar que augmenti el doble a temperatura ambient.









Una vegada al punt, dividir en dues parts i seguidament, cada part en dues. Formar cilindres de cada una i disposar-los en el motlle tal com es pot visualitzar.
Deixar-les llevar en un lloc abrigat fins que augmentin el doble i arribin arran del motlle.



Barrejar tots els components de la glaça i distribuir-la damunt de la superfície de la colomba quan estigui a punt d'enfornar, decorar amb les ametlles i el sucre bolado


 Enfornar a 180° durant 25-30 minuts aproximadament amb un recipient d'aigua calenta dins del forn.




Si prengués massa color durant la cocció, tapar-la amb paper de forn o alumini.





Motlle especial Colomba




Motlle improvisat per enfornar la Colomba 


Bona Pasqua!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada