Colomba de pasqua
(en surten 2 de 500 g c/u)
Ingredients: Peu de massa:
- 60 g de llet a 30°
- 1 culleradeta de sucre
- 10 g de llevat fresc de forner
- 60 g de farina de força
Massa:
- 450 g de farina de força tamisada
- 170 g d'ous lleugerament batuts
- 90 g de sucre
- 70 g de llet
- 1 culleradeta de vainilla
- Ratlladura de llimona i taronja
- Un polset de sal
- 10 g de llevat fresc + 1 cullerada de llet
- 120 g de mantega tallada a daus
- 75 g de dauets de taronja confitada
- 40 g de panses macerades amb licor
Glaça:
- 40 g de clara d'ou
- 1 culleradeta de Maizena
- 30 g de sucre llustre
- 40 g d'avellana en pols o ametlla
- Ametlles crues amb pell
- Sucre bolado
Preparació:
Preparar el peu de massa barrejant tots els ingredients per l'ordre esmentat, treballar-la uns moments, tapar i deixar que aproximadament tripliqui el seu volum.
Passar la farina al vas de la Thermomix, afegir-hi el ferment i programar:
Segons: 6 Velocitat: 6
Incorporar el sucre, la sal, les aromes, la llet i l'ou i programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Tapar i deixar 10 minuts en repòs
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.
Programar:
Minuts: 2 Velocitat espiga incorporant-hi el llevat i una cullerada de llet durant el procés
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga agregant la mantega a intervals durant el procés
Programar:
Minuts: 2 Velocitat espiga incorporant-hi el llevat i una cullerada de llet durant el procés
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga agregant la mantega a intervals durant el procés
Tapar i deixar 10 minuts de repòs
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga afegint-hi 1 cullerada de llet freda durant el procés
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga afegint-hi 1 cullerada de llet freda durant el procés
Tapar i deixar 10 minuts de repòs.
Abocar-la damunt de la superfície de treball, pastar-la uns moments, deixar-la reposar uns 15 minuts
Abocar-la damunt de la superfície de treball, pastar-la uns moments, deixar-la reposar uns 15 minuts
Incorporar les fruites tal com s'indica en les fotografies, arrodonir-la, passar-la a un bol lleugerament untat amb oli, tapar i deixar que augmenti el doble a temperatura ambient.
Una vegada al punt, dividir en dues parts i seguidament, cada part en dues. Formar cilindres de cada una i disposar-los en el motlle tal com es pot visualitzar.
Deixar-les llevar en un lloc abrigat fins que augmentin el doble i arribin arran del motlle.
Enfornar a 180° durant 25-30 minuts aproximadament amb un recipient d'aigua calenta dins del forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada