Pa de Sant Jordi
Motlle cake de 22,5 x 12,5
Ingredients:
Peu de Massa:
- 50 g de farina de força
- 50 g de farina panificable
- 60 g d'aigua a 30°
- 5 g de llevat fresc
- 300 g de farina panificable
- 180 g d'aigua + 2 cullerades
- 8 g de sal
- 2 g de llevat fresc
- 1 cullerada d'oli
- 65 g de formatge Cheddar o Emmental ratllat
- 55 g de sobrassada
- 65 g de nous
Elaboració:
Peu de massa:
Mesclar l'aigua i el llevat, deixar-ho 5 minuts de repòs, agregar-hi la farina, integrar
passar-ho a un bol tapar i deixar que augmenti el doble.
Minuts: 1 Velocitat: 2
Tapar i deixar reposar 20 minuts (autòlisi)
2.-Incorporar el peu de massa i programar:
Minuts: 2 Velocitat: Espiga
Tapar i deixar reposar 10 minuts tal com es mostra a la fotografia per evitar el sobreescalfament de la massa.
Minuts: 2 Velocitat: Espiga
Deixar reposar igualment 10 minuts
4.- Afegir-hi el llevat i 1 cullerada d'aigua i programar:
Minuts: 2 Velocitat Espiga
Reposar 10 minuts
5.- Afegir l'oli i programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Retirar del vas treballar-la uns moments, arrodonir i deixar reposar tapada 10 minuts.
Retirar del vas treballar-la uns moments, arrodonir i deixar reposar tapada 10 minuts.
Retirar 200 de la massa i tot seguit de la resta fer-ne dues parts de manera que una d'elles tingui 80 g més que l'altra.
Triturar les nous rústicament. (10 segons velocitat 5)
Triturar les nous rústicament. (10 segons velocitat 5)
Afegir el tros de massa de 200 g i programar:
Minuts: 1 Velocitat: espiga
Retirar del vas arrodonir i reservar tapada.
Passar la part de massa amb els 80 g més de pes, afegir-hi el formatge ratllat i programar:
Minuts: 1 Velocitat: Espiga
Retirar, arrodonir i reservar tapada.
Passar la resta de massa al vas i la sobrassada a trossos i programar:
Minuts: 1 Velocitat espiga
Retirar, arrodonir i reservar tapada.
Muntatge:
Les mides de les planxes dades estan calculades per al motlle que jo he utilitzat, si les mides del vostre són diferents, adapteu les mides de les planxes al vostre motlle.
Fer una planxa rectangular amb la massa de nous lleugerament enfarinada d'una mida de 36 x 21 aproximadament i reservar.
Fer igualment una planxa amb la massa de formatge lleugerament enfarinada d'una mida de 25 x 21 i reservar.
Finalment fer una planxa amb la massa de sobrassada lleugerament enfarinada d'una mida de 20 x 21 i la sobreposàrem damunt de la de formatge de manera que la de sota sobresurti 5 cm.
Minuts: 1 Velocitat: espiga
Retirar del vas arrodonir i reservar tapada.
Passar la part de massa amb els 80 g més de pes, afegir-hi el formatge ratllat i programar:
Minuts: 1 Velocitat: Espiga
Retirar, arrodonir i reservar tapada.
Passar la resta de massa al vas i la sobrassada a trossos i programar:
Minuts: 1 Velocitat espiga
Retirar, arrodonir i reservar tapada.
Muntatge:
Les mides de les planxes dades estan calculades per al motlle que jo he utilitzat, si les mides del vostre són diferents, adapteu les mides de les planxes al vostre motlle.
Fer una planxa rectangular amb la massa de nous lleugerament enfarinada d'una mida de 36 x 21 aproximadament i reservar.
Fer igualment una planxa amb la massa de formatge lleugerament enfarinada d'una mida de 25 x 21 i reservar.
Finalment fer una planxa amb la massa de sobrassada lleugerament enfarinada d'una mida de 20 x 21 i la sobreposàrem damunt de la de formatge de manera que la de sota sobresurti 5 cm.
Tallar 4 tires de 5 cm, sobreposar una damunt de l'altre i posar al cim la tira de formatge.
Passar-ho amb posició vertical al mig de la planxa de nous, embolicar-ho totalment, introduir-lo al motlle amb la costura cara avall i prèviament folrat amb paper d'enfornar.
Deixar llevar quasi el doble abrigat de corrents d'aire.
Enfornar a 200° de temperatura amb un recipient d'aigua dins del forn durant 30 minuts aproximadament, retirar i desemmotllar i deixar refredar
Un cop fred llescar-lo.
Enfornar a 200° de temperatura amb un recipient d'aigua dins del forn durant 30 minuts aproximadament, retirar i desemmotllar i deixar refredar
Un cop fred llescar-lo.
Bona Diada!
Aquesta massa també es pot fer manualment si no teniu cap mena de robot, allargant una mica els temps de pastar i respectant els temps de repòs indicats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada