Massa de pizza napolitana
Ingredients:
- 470 g de farina de força
- 280 g d'aigua a 30°
- 1 culleradeta de sucre
- 50 g de Massa Mare molt activa
- 10 g de sal
- 4 g de llevat fresc
Preparació amb Thermomix:
Tamisar la farina i passar-la al vas de la TM
Diluir la massa mare amb part de l'aigua i el sucre i la resta (menys 2 cullerades aprox.) abocar-la a raig fi una vegada la màquina en marxa.
Programar:
Minuts: 1 Velocitat: 2
Tapar i deixar-la reposar en el vas 20 minuts.
Incorporar-hi la sal i una cullerada de l'aigua reservada
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Tapar i deixar-la reposar 5 minuts.
Incorporar-hi el llevat esmicolat i la resta de l'aigua
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Tapar i deixar-la reposar 5 minuts.
Abocar-la damunt de la superfície de treball i pastar-la uns moments. Arrodonir-la i passar-la a un bol lleugerament untat amb oli.
Tapar-la i deixar-la llevar a temperatura ambient en un lloc abrigat fins que augmenti el doble (segons la temperatura pot trigar 2-4-8 hores)
Abocar-la damunt del taulell i dividir-la en 3 parts iguals, arrodonir-les i passar-les a un recipient lleugerament untat amb oli, tapar i passar a la nevera 24-48 hores.
Retirar de la nevera, deixar que la massa assoleixi la temperatura ambient tapada amb un paper film engreixat durant 1 hora o més.
Per estirar-la, enfarinar abundosament el lloc de treball amb semolina o farina i amb la punta dels dits anar-la estenent sense arribar a les vores tal com es pot visualitzar en el vídeo a Instagram.
Minuts: 1 Velocitat: 2
Tapar i deixar-la reposar en el vas 20 minuts.
Incorporar-hi la sal i una cullerada de l'aigua reservada
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Tapar i deixar-la reposar 5 minuts.
Incorporar-hi el llevat esmicolat i la resta de l'aigua
Programar:
Minuts: 2 Velocitat: espiga
Tapar i deixar-la reposar 5 minuts.
Abocar-la damunt de la superfície de treball i pastar-la uns moments. Arrodonir-la i passar-la a un bol lleugerament untat amb oli.
Tapar-la i deixar-la llevar a temperatura ambient en un lloc abrigat fins que augmenti el doble (segons la temperatura pot trigar 2-4-8 hores)
Abocar-la damunt del taulell i dividir-la en 3 parts iguals, arrodonir-les i passar-les a un recipient lleugerament untat amb oli, tapar i passar a la nevera 24-48 hores.
Retirar de la nevera, deixar que la massa assoleixi la temperatura ambient tapada amb un paper film engreixat durant 1 hora o més.
Per estirar-la, enfarinar abundosament el lloc de treball amb semolina o farina i amb la punta dels dits anar-la estenent sense arribar a les vores tal com es pot visualitzar en el vídeo a Instagram.
Retirar l'excés de farina i disposar-la damunt d'una safata prèviament empolvorada amb farina o semolina
Aquesta massa també es pot fer pastant-la manualment o amb un altre tipus de robot.
La qüestió és, que el resultat, sigui el d'una massa fina i manejadissa.
Si no es disposa de Massa mare, fer un peu de massa treballant uns minuts 28 g de farina de força, 22 g d'aigua i 2 g de llevat fresc. Arrodonir, tapar i deixar que augmenti una mica més del doble del seu volum i incorporar a la preparació de la massa per substituir la Massa mare.
La qüestió és, que el resultat, sigui el d'una massa fina i manejadissa.
Si no es disposa de Massa mare, fer un peu de massa treballant uns minuts 28 g de farina de força, 22 g d'aigua i 2 g de llevat fresc. Arrodonir, tapar i deixar que augmenti una mica més del doble del seu volum i incorporar a la preparació de la massa per substituir la Massa mare.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada