divendres, 2 de juny del 2023

Individuals de poma amb bescuit quatre quarts





Pastissets de poma amb bescuit quatre quarts

Ingredients
:

Per 8 peces individuals de 80 cc de capacitat

  • 1 poma golden grossa
  • Un fil d'oli
  • 10 g de mantega
  • 1-2 cullerades de sucre

Bescuit 4 quarts:
  • 60 g de mantega pomada
  • 60 g de sucre llustre
  • Un polset de sal
  • 60 g d'ou batut
  • Ratlladura de llimona
  • Vainilla
  • 60 g de farina tamisada
  • 1 culleradeta d'impulsor (Royal)

Preparació:

Pelar la poma, partir-la per la meitat, retirar el cor, tallar-la en 4 i tot seguit en 8 i 16 grills iguals.




Posar un fil d'oli en una paella, afegir-hi els grills de poma i mantenir-los a foc mitjà i sense deixar de remenar durant 3-4 minuts, incorporar-hi el sucre i la mantega, caramel·litzar, retirar i reservar.




Engreixar amb mantega els motlles i col·locar 2 talls de poma a cada un


 

Esponjar amb el batedor elèctric la mantega i el sucre, afegir  a INTERVALS I MOLT A POC A POC L'OU sense deixar de treballar amb el batedor, les aromes i finalment amb una espàtula i delicadament la farina i el llevat fins que quedi amalgamada.
Passar a una mànega i distribuir el batut damunt de la poma anteriorment preparada 



Enfornar a 180° uns 15 minuts, retirar del forn, deixar-los reposar 5 minuts i després i encara calents desemmotllar-los. Un cop freds pinzellar-los amb gelatina especial per napar pastissos (optatiu)




Servir-los com a postres acompanyat d'un gelat de vainilla, per berenar, o per prendre el cafè.



El bescuit quatre quarts, és una fórmula amb quatre ingredients i que tots ells han de tenir el mateix pes.
Procurar que el bescuit tingui poc gruix per gaudir del gust de la poma i de la finesa del bescuit.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada