Amanida russa exprés per l'estiu
Ingredients:
- 800 cc d'aigua
- 500 g de patates noves
- 200 g de pastanagues
- 150 g de pèsols pes net (poden ser congelats)
- 4 cullerades de maionesa comercialitzada
- 3 cullerades de llet
- Ratlladura de llimona
- 1 cullerada de suc de llimona
- Sal i pebre
- 50 cc de l'aigua de la cocció de les verdures
- Unes fulles de menta tallades a la juliana fina
Elaboració:
Tallar les patates tal com es visualitzen a la fotografia i laminar les pastanagues (amb la mandolina posició II)
En una cassola posar l'aigua la sal i les patates, tapar i quan emprengui l'ebullició comptar 15 minuts, afegir-hi les pastanagues i els pèsols i seguir la cocció sense tapar 5 minuts més, retirar, reservar 50 cc de l'aigua de la cocció, escórrer i passar-les a una safata de servir.
Mesclar la maionesa la llet, el suc de llimona, la ratlladura, sal i pebre, afegir-hi a poc a poc l'aigua reservada i mesclar bé. (Aquesta salsa ha de tenir una textura de crema molt lleugera, si la proveu de fer comprovareu que la podreu aplicar en moltíssims plats perquè resultin més frescos i lleugers)
Amalgamar les verdures amb la salsa perquè quedin ben impregnades, empolvorar amb la juliana de menta i servir
Una amanida d'estiu tan ràpida de fer que repetireu sovint per la senzillesa de la seva elaboració i perquè és un primer plat fresc per l'estiu amb aromes cítrics i de menta fresca i a més es realitza amb 25 minuts.
Si voleu fer plats saludables, lleugers i ràpids aquest no el podeu deixar de fer!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada