Canelons de mató amb picolat provençal (4 persones)
A l'estiu ve de gust plats vistosos i que no ens donin massa feina a la cuina. Aquest és un plat per tenir convidats i gaudir-lo amb la família o els amics, ideal per preparar-lo amb temps, enfornar-lo una hora abans de l'àpat i servir-lo a temperatura ambient.
Ingredients:
- 300 g de mató o ricota
- 50 g de formatge de Parma ratllat
- Ratlladura de llimona
- 1 cullerada de suc de llimona
- Sal i pebre
- 12 peces de pasta fina (jo he utilitzat la pasta per lasanya de Giovanni Rana) o pasta woton
- 150 cc de brou de verdures o brou lleuger
- 200 cc de nata 35% m. g.
- 3 cullerades de formatge de Parma ratllat
- Sal i pebre
Picolat provençal:
- 8 olives negres espinyolades
- 4 tomàquets secs confitats amb oli i herbes
- 4 filets d'anxova
- Orenga, oli de confitar els tomàquets una branqueta de farigola o un brot d'alfàbrega.
Preparació:
Esmicolar molt bé amb una forquilla el mató o ricota fins a fer-ne una pasta, afegir-hi el formatge ratllat, la ratlladura i la cullerada de suc de llimona, sal i pebre, barrejar tot molt bé i reservar a la nevera.
Partionar en 4 peces iguals 3 làmines de lasanya, posar aigua i sal en una cassola i quan arrenqui el bull, introduir 6 peces de pasta, deixar-les bullir 2 minuts, retirar-les i passar-les tot seguit en un bol amb aigua freda, escórrer-les damunt d'un drap i repetir el procés amb la resta de peces.
Repartir el preparat de mató damunt de cada peça i embolicar-los.
Disposar-los folgadament en una safata de forn prèviament engreixada.
Mesclar molt bé els ingredients de la salsa i abocar-la damunt dels canelons i empolvorar-los amb el formatge.
Enfornar-los a 200° durant 20 - 25 minuts, retirar i deixar que perdin una mica d'escalfor
Aquest, plat millora la presentació si se serveix individualment
Posar a cada plat 3 canelons, empolvorar-los amb el picolat, una mica de la salsa al volt, uns fils d'oli de confitar els tomàquets i la branqueta de farigola.
Servir tebi.
Si no teniu tomàquets confitats, els podeu comprar en conserva o fer-los seguin les instruccions per internet de manera senzilla.
Mesclar molt bé els ingredients de la salsa i abocar-la damunt dels canelons i empolvorar-los amb el formatge.
Enfornar-los a 200° durant 20 - 25 minuts, retirar i deixar que perdin una mica d'escalfor
Posar a cada plat 3 canelons, empolvorar-los amb el picolat, una mica de la salsa al volt, uns fils d'oli de confitar els tomàquets i la branqueta de farigola.
Si no teniu tomàquets confitats, els podeu comprar en conserva o fer-los seguin les instruccions per internet de manera senzilla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada