divendres, 7 de juliol del 2023

Canelons de mató o ricota amb picolat provençal

 


Canelons de mató amb picolat provençal (4 persones)


A l'estiu ve de gust plats vistosos i que no ens donin massa feina a la cuina. Aquest és un plat per tenir convidats i gaudir-lo amb la família o els amics, ideal per preparar-lo amb temps, enfornar-lo una hora abans de l'àpat i servir-lo a temperatura ambient.


Ingredients:

  • 300 g de mató o ricota
  • 50 g de formatge de Parma ratllat
  • Ratlladura de llimona
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • Sal i pebre
  • 12 peces de pasta fina (jo he utilitzat la pasta per lasanya de Giovanni Rana) o pasta woton

Salsa:

  • 150 cc de brou de verdures o brou lleuger
  • 200 cc de nata 35% m. g.
  • 3 cullerades de formatge de Parma ratllat
  • Sal i pebre

Picolat provençal:


  • 8 olives negres espinyolades
  • 4 tomàquets secs confitats amb oli i herbes
  • 4 filets d'anxova
  • Orenga, oli de confitar els tomàquets una branqueta de farigola o un brot d'alfàbrega.

Preparació:


Esmicolar molt bé amb una forquilla el mató o ricota fins a fer-ne una pasta, afegir-hi el formatge ratllat, la ratlladura i la cullerada de suc de llimona, sal i pebre, barrejar tot molt bé i reservar a la nevera.



Picolar a quadrets i per separat les anxoves, els tomàquets i les olives.




Partionar en 4 peces iguals 3 làmines de lasanya, posar aigua i sal en una cassola i quan arrenqui el bull, introduir 6 peces de pasta, deixar-les bullir 2 minuts, retirar-les i passar-les tot seguit en un bol amb aigua freda, escórrer-les damunt d'un drap i repetir el procés amb la resta de peces.



Repartir el preparat de mató damunt de cada peça i embolicar-los.



Disposar-los folgadament en una safata de forn prèviament engreixada.

Mesclar molt bé els ingredients de la salsa i abocar-la damunt dels canelons i empolvorar-los amb el formatge.

Enfornar-los a 200° durant 20 - 25 minuts, retirar i deixar que perdin una mica d'escalfor



Aquest, plat millora la presentació si se serveix individualment

Posar a cada plat 3 canelons, empolvorar-los amb el picolat, una mica de la salsa al volt, uns fils d'oli de confitar els tomàquets i la branqueta de farigola.








Servir tebi.




Si no teniu tomàquets confitats, els podeu comprar en conserva o fer-los seguin les instruccions per internet de manera senzilla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada