Arròs de muntanya
- 500 g de bolets frescos (barreja o d'una sola varietat)
- 3 grans d'all
- Julivert
- Un polset de flor de farigola (optatiu)
- 4 escalunyes
- 1 porro (la part blanca)
- 250 g de tomàquet vermell
- 240 g d'arròs
- 900 - 1000 cc d'aigua aprox.
Picada:
- 1 gra d'all petit
- Julivert
- Uns brins de safrà torrats
Preparació:
Netejar i partionar a trossos els bolets, picar les escalunyes i el porro a la brunesa, picar els alls i julivert, ratllar els tomàquets, matxucar els ingredients de la picada i reservar.
Posar un fons d'oli en una cassola de parets baixes o paella, agregar-hi els bolets i a foc viu deixar que es beguin l'aigua de constitució, afegir-hi tot seguit l'all i julivert, condimentar, donar-li un tomb a tot plegat durant 1 minut i retirar.
En el mateix oli perfumat sofregir les escalunyes i el porro fins que prenguin un xic de color, incorporar-hi el tomàquet i seguir a foc suau fins que tot plegat sigui ben confitat, salpebrar, afegir-hi l'arròs, donar-hi unes voltes, abocar-hi l'aigua en ebullició afinar de sal i pebre i coure a foc mitjà durant 12 minuts, tot seguit, incorporar els bolets saltats i la picada, rectificar amb aigua calenta si cal i continuar la cocció 5 minuts més.
Retirar del foc, deixar-lo reposar 3 minuts i tot seguit cap a taula!
Sugeriment
Segons quin tipus de bolets, per netejar-los es pelen o s'elimina la part fibrosa de la cama. Això no ho llenceu pas, ho afegiu net a l'aigua per fer l'arròs, ho deixeu bullir 10 minuts i després la coleu.
És una manera de potenciar més el gust de bolets a l'arròs.
Sugeriment
Segons quin tipus de bolets, per netejar-los es pelen o s'elimina la part fibrosa de la cama. Això no ho llenceu pas, ho afegiu net a l'aigua per fer l'arròs, ho deixeu bullir 10 minuts i després la coleu.
És una manera de potenciar més el gust de bolets a l'arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada