Pastís de poma «express» amb toffee salat
- 1 planxa de pasta de full rectangular comercialitzada
- 3-4 pomes golden (segons mida)
- 100 g de sucre
- 1 cullerada d'aigua
- 90 cc de nata líquida per muntar molt calenta
- 40 g de mantega "semi-salada"
- Un polset de sal
Aquest toffee és molt versàtil i es pot mantenir a la nevera un cop fet un parell de mesos.
Se sol utilitzar com a salsa per gelats, per farciments dolços o com per aquest cas per pinzellar la coberta d'un pastís.
Posar el sucre i l'aigua en un cassó i a foc mitjà i deixar que es vagi fonent i es faci un caramel de color daurat una mica fosc, retirar del foc i sense deixar de remenar, abocar-hi a raig fi la nata calenta amb molt de compte per evitar esquitxades, retornar el cassó al foc i agregar-hi la mantega a daus tot remenant fins que quedi integrada i la crema sigui ben llisa, afegim un polset de sal i reservem.
Escalfar el toffee si està fred i pinzellar tota la superfície de les pomes.
És deliciosa a temperatura ambient!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada