dijous, 19 d’octubre del 2023

Pastís de poma "expres" amb toffee salat

 



Pastís de poma «express» amb toffee salat


Ingredients:
  • 1 planxa de pasta de full rectangular comercialitzada 
  • 3-4 pomes golden (segons mida)
Crema de toffee salada:
  • 100 g de sucre
  • 1 cullerada d'aigua
  • 90 cc de nata líquida per muntar molt calenta
  • 40 g de mantega "semi-salada"
  • Un polset de sal
Preparació:

Aquest toffee és molt versàtil i es pot mantenir a la nevera un cop fet un parell de mesos.

Se sol utilitzar com a salsa per gelats, per farciments dolços o com per aquest cas per pinzellar la coberta d'un pastís.

Posar el sucre i l'aigua en un cassó i a foc mitjà i deixar que es vagi fonent i es faci un caramel de color daurat una mica fosc, retirar del foc i sense deixar de remenar, abocar-hi a raig fi la nata calenta amb molt de compte per evitar esquitxades, retornar el cassó al foc i agregar-hi la mantega a daus tot remenant fins que quedi integrada i la crema sigui ben llisa, afegim un polset de sal i reservem.


Estendre la planxa de full damunt d'un paper de forn, retallar les quatre vores i tot seguit senyalitzar un marc de 2 cm tal com es pot visualitzar a la fotografia, punxar bé tota la superfície i reservar a la nevera.



Pelar i retirar el cor de les pomes, tallar-les a làmines fines i col·locar-les cavalcades tal com es pot observar a la fotografia.




Escalfar el toffee si està fred i pinzellar tota la superfície de les pomes.




Enfornar a 200° durant 30 minuts aproximadament o fins que es vegi amb bon color, retirar del forn i repintar les pomes amb toffee calent.





És deliciosa a temperatura ambient!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada