dissabte, 3 de febrer del 2024

cintes de pasta fresca amb bolets

 



Cintes de pasta fresca amb bolets


Ingredients:

  • 500 g de pasta fresca
  • 100 g de bacó fumat tallat a bastonets
  • 400 g de bolets (barreja, camagrocs, rossinyols, etc..)
  • 150 de ceba tendra tallada brunoise
  • 3 grans d'all laminats
  • 1 bitxo (a gust)
  • 200 cc de nata líquida lleugera
  • Aigua de la cocció de la pasta q/s
  • Julivert trinxat
  • Flocs o formatge de Parma ratllat (optatiu)

Preparació:




Netejar els bolets i segons la mida, partionar-los o deixar-los sencers

Posar oli en una cassola de fons gruixut amb el bacó, mantenir a foc mitjà fins que siguin lleugerament cruixents, retirar-los i reservar.

A la mateixa cassola, donar una mica de color a la ceba i els alls, agregar-hi els bolets i el bitxo i
sense deixar de remenar a foc fort, deixar que s'evapori l'aigua de constitució dels bolets, retornar-hi el bacó reservat, condimentar, donar a tot plegat unes girades i tot seguit, abocar-hi la nata, retirar i reservar.

Bullir la pasta el temps indicat pel fabricant, escórrer-la (reservant una mica de l'aigua de cocció) si la cocció de la pasta es fa amb temps, un cop escorreguda, cal amanir-la amb un raig d'oli i remenar-la per evitar que s'enganxi.

Per servir, retornar la cassola al foc i escalfar la salsa 3 o 4 minuts, incorporar-hi la pasta i una mica de l'aigua de cocció, mesclar i comprovar el punt de sal i pebre, empolvorar amb el julivert i els flocs de formatge i tot seguit cap a taula!





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada