Carxofes amb pernil o ...
- 4-8 carxofes
- 2 grans d'alls
- Oli, sal i pebre
- 3-4 cullerades d'oli
- 1 cullerada de farina
- 50 cc de vi blanc
- Els 2 grans d'all de la cocció de les carxofes
- Líquid de la cocció
- 100 cc de nata líquida
- Sal i pebre
- Cruixent de pernil esmicolat o gambes o ...
Preparació:
Retirar les fulles dures de les carxofes, escapçar-les i tal com es mostra a la fotografia passar-les a un bol amb aigua fresca i un raig de suc de llimona.
Segons la quantitat que es vulgui fer, buscar un recipient adient per coure-les i que just hi càpiguen i quedin dretes.
Posar mig dit d'oli al recipient, els alls i les carxofes condimentades lleugerament i donar color a la part tallada.
Arribat a aquest punt, afegir-hi aigua calenta fins a arribar a cobrir just els cors deixant els troncs sense submergir i procurant que durant la cocció les carxofes es mantinguin dretes. (Va molt bé cobrir-les amb paper de forn per evitar que es tombin).
Tapar i coure uns 15-20 minuts a foc mitjà o fins que siguin toves. Retirar-les, mantenir-les en la mateixa posició i reservar el suc de cocció i els alls.
Tapar i coure uns 15-20 minuts a foc mitjà o fins que siguin toves. Retirar-les, mantenir-les en la mateixa posició i reservar el suc de cocció i els alls.
Per fer la salsa, posar l'oli i la farina en un cassó i coure-la tot remenant sense deixar que prengui color durant uns minuts, abocar-hi el vi, evaporar i tot seguit incorporar-hi els alls i suc de la cocció en quantitat suficient, deixant que bulli uns minuts i prengui densitat, triturar, colar, retornar-la al cassó, afegir-hi la nata calenta i mantenir-la a foc suau fins que la textura sigui el d'una crema lleugera i untosa, comprovar l'assaonament i reservar.
Per fer els cruixents de pernil al microones: Posar el pernil tallat molt prim damunt de paper absorbent i coure'l a intervals de 20 segons, girant-lo cada vegada fins que sigui cruixent, retirar-lo passar-lo damunt de paper absorbent nou i un cop fred esmicolar-lo.
Obrir amb cura els cors de carxofa, assaonar-los amb sal i pebre i escalfa al forn a 80°
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada