dimarts, 27 de febrer del 2024

Carxofes amb pernil o ...

 


Carxofes amb pernil o ...
  • 4-8 carxofes
  • 2 grans d'alls
  • Oli, sal i pebre
Salsa
  • 3-4 cullerades d'oli
  • 1 cullerada de farina
  • 50 cc de vi blanc
  • Els 2 grans d'all de la cocció de les carxofes
  • Líquid de la cocció
  • 100 cc de nata líquida
  • Sal i pebre
  • Cruixent de pernil esmicolat o gambes o ...

Preparació:

Retirar les fulles dures de les carxofes, escapçar-les i tal com es mostra a la fotografia passar-les a un bol amb aigua fresca i un raig de suc de llimona.




Segons la quantitat que es vulgui fer, buscar un recipient adient per coure-les i que just hi càpiguen i quedin dretes.
Posar mig dit d'oli al recipient, els alls i les carxofes condimentades lleugerament i donar color a la part tallada.




 Arribat a aquest punt, afegir-hi aigua calenta fins a arribar a cobrir just els cors deixant els troncs sense submergir i procurant que durant la cocció les carxofes es mantinguin dretes. (Va molt bé cobrir-les amb paper de forn per evitar que es tombin).
Tapar i coure uns 15-20 minuts a foc mitjà o fins que siguin toves. Retirar-les, mantenir-les en la mateixa posició i reservar el suc de cocció i els alls.




Per fer la salsa, posar l'oli i la farina en un cassó i coure-la tot remenant sense deixar que prengui color durant uns minuts, abocar-hi el vi, evaporar i tot seguit incorporar-hi els alls i suc de la cocció en quantitat suficient, deixant que bulli uns minuts i prengui densitat, triturar, colar, retornar-la al cassó, afegir-hi la nata calenta i mantenir-la a foc suau fins que la textura sigui el d'una crema lleugera i untosa, comprovar l'assaonament i reservar.

Per fer els cruixents de pernil al microones: Posar el pernil tallat molt prim damunt de paper absorbent i coure'l a intervals de 20 segons, girant-lo cada vegada fins que sigui cruixent, retirar-lo passar-lo damunt de paper absorbent nou i un cop fred esmicolar-lo.

Obrir amb cura els cors de carxofa, assaonar-los amb sal i pebre i escalfa al forn a 80°




Per servir, cobrir el fons d'una safata amb part de la salsa ben calenta, empolvorar amb la pols de pernil, les carxofes al damunt i la resta de salsa amb salsera a part.




Amb pernil



Amb gambes








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada