MELINDROS
Amb tan sols quatre ingredients que segur que teniu a casa i mitja hora de temps podeu fer 40 -50 melindros que us en llepareu els dits.
Per cada ou es necessita 30 g de farina i 30 g de sucre
Us recomano les quantitats indicades de la recepta per tenir un bon control del batut
El muntat de clares es pot fer amb el Thermomix o similar i també us en donaré els detalls d'elaboració.
Si el sistema d'arrebossar-los amb el sucre llustre us fa por de fer-ho, un cop escudellats a les tires de paper, empolvorar-los directament amb sucre llustre sense necessitat de girar-los.
Ingredients:
- 4 ous
- 120 g de sucre
- Unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal
- 120 g de farina
- Vainilla o ratlladura de llimona
- Sucre llustre
Procés d'elaboració:
Preparar i pesar tots els ingredients, separar les clares dels rovells, tamisar la farina.
Tenir a punt 7-8 tires de paper Kraft o el que es coneix com a paper d'embalatge d'una mida de 10 x 40-42 cm.
Preparar una mànega de pastissera amb broquet llis d'1 o 1,2 cm.
Passar les clares en un bol amb les gotes de suc de llimona i la sal i iniciar el batut de clares fins que comencin a espumejar, agregar-hi el sucre a poc a poc i continuar muntant les clares durant 6-7 minuts més aprox. (el resultat ha de ser el d'un batut lluent i molt consistent) agregar els rovells reservats amb la vainilla i a marxa lenta mesclar JUST durant 3 segons.
Enfornar-los a 175° durant 8,30 minuts rectificant si cal el temps segons el forn que tingueu
Retirar-los separar-los del paper i casar-los de 2 en 2 com és costum.
¡Ara tan sols us queda el millor de tot, menjar-los sols o acompanyats de xocolata desfeta!
Proces d'elaboració amb Thermomix o robot similar:
Posar la papallona al vas molt net i sense cap traça de greix
Abocar-hi les clares, la sal, les gotes de suc de llimona i 40 g de sucre i programar:
Minuts: 2 Temperatura: 0 Velocitat: 3,5
Afegir-hi 80 g de sucre i programar:
Minuts: 7 Temperatura: 0 Velocitat: 3
Passar les clares muntades a un bol, incorporar-hi els rovells i la vainilla, mesclar-los amb cura durant 3 segons i continuar el proces amb el mateix sistema explicat de la recepta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada