dijous, 6 de febrer del 2025

Melindros






MELINDROS

Amb tan sols quatre ingredients que segur que teniu a casa i mitja hora de temps podeu fer 40 -50 melindros que us en llepareu els dits.

Per cada ou es necessita 30 g de farina i 30 g de sucre

Us recomano les quantitats indicades de la recepta per tenir un bon control del batut

El muntat de clares es pot fer amb el Thermomix o similar i també us en donaré els detalls d'elaboració.

Si el sistema d'arrebossar-los amb el sucre llustre us fa por de fer-ho, un cop escudellats a les tires de paper, empolvorar-los directament amb sucre llustre sense necessitat de girar-los.


Ingredients:

  • 4 ous
  • 120 g de sucre
  • Unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal
  • 120 g de farina
  • Vainilla o ratlladura de llimona
  • Sucre llustre


Procés d'elaboració:

Preparar i pesar tots els ingredients, separar les clares dels rovells, tamisar la farina.




Tenir a punt 7-8 tires de paper Kraft o el que es coneix com a paper d'embalatge d'una mida de 10 x 40-42 cm.

Preparar una mànega de pastissera amb broquet llis d'1 o 1,2 cm.

Passar les clares en un bol amb les gotes de suc de llimona i la sal i iniciar el batut de clares fins que comencin a espumejar, agregar-hi el sucre a poc a poc i continuar muntant les clares durant 6-7 minuts més aprox. (el resultat ha de ser el d'un batut lluent i molt consistent) agregar els rovells reservats amb la vainilla i a marxa lenta mesclar JUST durant 3 segons.






Incorporar la farina en dues vegades amb molta cura tal com es pot visualitzar en el video









Passar-la a una mànega pastissera i escudellar damunt de cada tira de paper 7 o 8 peces.


 
  



Arrebossar-los amb el sucre llustre o empolvorar-los directament amb sucre llustre




Enfornar-los a 175° durant 8,30 minuts rectificant si cal el temps segons el forn que tingueu




Retirar-los separar-los del paper i casar-los de 2 en 2 com és costum.



¡Ara tan sols us queda el millor de tot, menjar-los sols o acompanyats de xocolata desfeta!


Proces d'elaboració amb Thermomix o robot similar:

Posar la papallona al vas molt net i sense cap traça de greix

Abocar-hi les clares, la sal,  les gotes de suc de llimona i 40 g de sucre i  programar:

                Minuts: 2          Temperatura: 0        Velocitat: 3,5 

Afegir-hi 80 g de sucre i programar:

                Minuts: 7          Temperatura: 0        Velocitat: 3

Passar les clares muntades a un bol, incorporar-hi els rovells i la vainilla, mesclar-los amb cura durant 3 segons i continuar  el proces amb el mateix sistema explicat de la recepta.           







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada